Pēc desmit gadiem Zemei garām palidos gigantisks asteroīds (11)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Ilustratīvs asteroīda attēls.
Ilustratīvs asteroīda attēls. Foto: AP/Scanpix

NASA paziņojusi, ka 2029. gadā Zemei garām palidos 335 metrus plats asteroīds, ko zinātnieki nodēvējuši ēģiptiešu haosa un iznīcības dieva Apofisa vārdā.

Tiesa, nav pamata uztraukumam, jo asteroīds Zemei garām palidos 30577 kilometru lielā attālumā, tomēr būs vērojams pat ar neapbruņotu aci. Relatīvi nelielais attālums arī nozīmē, ka tas būs īpašs mirklis astronomiem un citiem zinātniekiem.

“Apofisa pietuvošanās Zemei 2029. gadā būs unikāls notikums zinātnē, jo tas ir relatīvi reti, kad tik liels objekts nonāk tik tuvu Zemei. Ar radara palīdzību mēs, iespējams, varēsim detalizēti novērot asteroīda virsmu, turklāt asteroīdu būs iespējams redzēt no Zemes ar neapbruņotu aci,” komentēja NASA zinātniece Marina Brozoviča.

Vienkāršajam cilvēkam, kuru biedē milzīgi asteroīdi un to potenciāli nestais posts un iznīcība, būs patīkami uzzināt, ka briesmas mūsu planētai nedraud un zinātnieki ir ļoti priecīgi, ka šis asteroīds pietuvosies tik tuvu Zemei.

Izrādās, ka Apofiss pat varētu būt visai dāsns dievs un palīdzēt zinātniekiem noskaidrot, kā rīkoties gadījumā, ja kādreiz Zemi patiešām varētu apdraudēt asteroīds.

Komentāri (11)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu