Uz lielā ekrāna biogrāfiskā drāma par slavenu 18. gadsimta noziedznieku (1)

10 fakti par Vensānu Kaselu
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
“Parīzes imperators”
“Parīzes imperators” Foto: kadrs no filmas

Piektdien, 3. maijā, uz Latvijas kinoekrāniem iznāks franču režisora Žana Fransuā Rišē vēsturiskā piedzīvojumu filma “Parīzes imperators” (L'Empereur de Paris). Šajā kostīmdrāmā aktieris Vensāns Kasels (Vincent Cassel) atveido noziedznieku Ežēnu Fransuā Vidoku (1775–1857), kurš vēlāk kļuva par organizētās noziedzības apkarošanas vienības un Francijas policijas dibinātāju.

Anotācija: Napoleona Bonaparta laiks. Nežēlīgais, bezbailīgais, viltīgais un ārkārtīgi talantīgais noziedznieks Vidoks zog Parīzes tumšajās ielās. Pat visstingrāk apsargāto cietumu biezie mūri viņam nav šķērslis. Smalki izdomājis bēgšanas plānu, viņš izbēg no drošākā Francijas cietuma. Pēc pēdējās bēgšanas Vidoks sāk sadarboties ar policiju un, lai paliktu brīvībā, palīdz iztīrīt ielas no krāpniekiem, zagļiem un slepkavām un pamazām izveido veselu noziedzības apkarošanas impēriju.

Noskaties filmas rullīti.

Lomās: Vensāns Kasels, Olga Kuriļenko, Freija Meivore u. c.

Franču kinozvaigzni Vensānu Kaselu noteikti var saukt par veiksminieku. Neparastas aktiera dotības, atmiņā paliekoši vaibsti, harisma  – tas viss līdzējis viņam sasniegt karjeras virsotni. Viņam blakus ir pasaulē skaistākās sievietes, viņš vēl joprojām tiek uzskatīts par vienu no seksīgākajiem vīriešiem, un lielu lomu viņam nekad nav trūcis. 

Freija Meivore drāmā “Parīzes imperators”
Freija Meivore drāmā “Parīzes imperators” Foto: kadrs no filmas

Lūk, daži interesanti fakti no V. Kasela spilgtās dzīves. 

- Aktieris ir iemīlējies Brazīlijā, tās zeltainajās pludmalēs, dzīvesstilā un slavenajā brazīliešu cīņas mākslā kapueirā, ko demonstrējis filmā „Oušena ducis“.  

- V. Kasels tik bieži apmeklējis Brazīliju, ka reiz nolēmis atstāt Franciju un pārcelties uz vienu no gleznainākajām pilsētām Riodežaneiro. Pašlaik aktieris ne vien bauda burvīgās Ipanemas un Kopakabanas pludmales, bet arī priecājas par meitu Amazoni, ko pirms dažām nedēļām viņam dāvājusi modele Tina Kunaki. Aktiera un modeles kāzas notika 2018. gada vasarā. Tad daiļajai francūzietei bija 21, Kaselam – 52 gadi.

- Kasels un viņa bijusī sieva – itāliešu aktrise Monika Beluči (Monica Bellucci) desmit gadu dzīvojuši dažādās valstīs. Viņa Itālijā, viņš Francijā. Lai biežāk  tiktos, aktieri bija raduši interesantu risinājumu – kopā filmējās. Pašlaik viņu filmogrāfijā ir desmit filmas, kurās aktieri ne vien bijuši laulāts pāris, bet arī kolēģi uzņemšanas laukumā. Aktieri salaulājās 1999. gadā un izšķīrās 2013. gadā. Viņiem ir divas 9 un 15 gadus vecas meitas. Interesanti, ka 14 kopdzīves gados viņi nav iemantojuši kopīgus draugus.

- 2002. gadā V. Kasels debitēja producenta ampluā filmā „Neatgriezeniskais“ („Irreversible“), kurā filmējās viņa sieva Monika Beluči.  Lai gan šī filma ir tikai režisora Gaspāra Noē fantāzijas auglis, daudzus šokēja izvarošanas aina deviņu minūšu garumā, dažiem skatītājiem kinozālē bija nepieciešama medicīniska palīdzība. 

- Par itāliešu sekssimbolu uzskatītā Monika Beluči ne reizi vien ir teikusi, ka laulātais draugs Kasels viņu krāpj, bet jebkāda rīcība šajā situācijā būtu bezjēdzīga. 

- 53 gadu vecumā Kasels ir viens no  visvairāk pieprasītajiem Francijas aktieriem, par ļaundaru raksturlomām viņu augstu vērtē ne vien kinokritiķi, bet arī skatītāji. Atminaties cietsirdīgo slepkavu no „Džeisona Borna“ un derdzīgo baleta trupas vadītāju filmā „Melnais gulbis“? Jaunajā filmā „Parīzes imperators“ (2019) V. Kasels tēlo leģendāro franču noziedznieku Vidoku. Bīstamo un nežēlīgo slepkavu 2001. gadā tēlojis cits francūzis – Žerārs Depardjē.

- „Man patīk ainas, kurās esmu kopā ar jaunu sievieti vai jaunā mašīnā,“- aktieris saka.

-  „Es cienu neprāšus, īpaši tos, kuri ir  sava likteņa lēmēji,“ - aktieris teicis kādā intervijā. 

- „Tēlošana filmā savā ziņā ir kārdinājuma māksla,“ aktieris sacījis. Iemiesojoties tēlā, aktierim jāiedveš tajā dzīvība un kaisle, kam skatītāji noticētu. "Viss lieliski izdodas, kad paļaujies uz izjūtām. Tiklīdz sāc sevi kontrolēt, viss saiet grīstē," kinozvaigzne atzīstas. 

- V. Kasels sadarbojies ar tādiem režisoriem kā Stīvens Soderbergs filmās „Oušena ducis“ un „Oušena velna ducis“ un Deividu Kronenbergu filmās „Bīstamā metode“ un „Austrumu solījumi“.

- Aktieris prot ne vien dzimto franču valodu, bet arī angļu, portugāļu, itāliešu un krievu valodu.

Vensāns Kasels ir dzudzšķautņains aktieris – viegli spēj pārtapt gan briesmonī, gan galantā kungā. Nelaidiet garām iespēju baudīt aktiera, kā ierasts, nevainojamo tēlojumu jaunajā filmā „Parīzes imperators“ – no 3. maija.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu