Patēvam draud sods par policijas viltus izsaukšanu dēla pāraudzināšanas nolūkos (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Grobiņas novadā ar policijas viltus izsaukumu patēvs vēlējies panākt dēla pāraudzināšanu, informēja Valsts policijas (VP) Kurzemes reģiona pārvaldes pārstāve Madara Šeršņova.

Trešdien ap plkst.17.30 VP saņemta informācija par to, ka Grobiņas novadā, Bārtas pagastā ir uzlauzts un apzagts dzīvoklis. Likumsargiem ierodoties norādītajā adresē, uz vietas atradās 1977.gadā dzimis vīrietis, kurš paziņoja, ka viņa nepilngadīgais dēls, uzlaužot balkona durvis, esot nozadzis cigaretes.

Savukārt uz vietas satiktais dēls paskaidroja, ka viņam ir pastāvīgs konflikts ar patēvu.

"Pārrunājot notikušo ar abām pusēm, tika noskaidrots, ka vīrietis ir nepamatoti izsaucis VP, sniedzot nepatiesu informāciju. Ar savu darbību viņš esot vēlējies, lai policijas darbinieki veic pasākumus nepilngadīgā bērna audzināšanā, jo pats ar šiem pienākumiem netiekot galā," stāstīja Šeršņova.

Likumsargi veica pārrunas ar abām personām par konkrēto situāciju, taču ieteica turpmāk šādus konfliktus risināt caur bāriņtiesu.

VP par konkrēto gadījumu ir sākta administratīvā lietvedība. VP atgādina, ka par ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citu speciālo dienestu apzināti nepamatotu izsaukšanu uzliek naudas sodu no 35 līdz 140 eiro.

Savukārt par apzinātu informācijas izplatīšanu par nepatiesu notikumu vai apzinātu nepatiesa notikuma inscenēšanu, kā rezultātā ugunsdzēsības un glābšanas, policijas, neatliekamās medicīniskās palīdzības vai citi speciālie dienesti atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam pienākumam tiek iesaistīti reaģēšanā uz šādu informāciju vai notikumu, uzliek naudas sodu no 35 līdz 210 eiro.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu