KP ļauj "Latvijas propāna gāzei" nomāt autogāzes uzpildes staciju Buļļu ielā

LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Edijs Pālens/LETA

Konkurences padome (KP) pieņēmusi lēmumu atļaut SIA "Latvijas propāna gāze" (LPG) iegūt valdījumā uz nomas līguma pamata no SIA "Neste Latvija" autogāzes uzpildes staciju, kas atrodas Rīgā, Buļļu ielā 2a, aģentūru LETA informēja KP.

Konkurences uzraugs nekonstatēja būtisku kaitējumu konkurencei, tāpēc lēma par darījuma atļaušanu.

Pašlaik autogāzes uzpildes stacija Buļļu ielā 2a atrodas nomnieka SIA "Pro gāze SNGB" valdījumā.

"LPG darbība ir saistīta ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu vairumtirdzniecību, degvielas mazumtirdzniecību degvielas uzpildes stacijās, citur neklasificētu jaunu preču mazumtirdzniecību specializētajos veikalos, t.sk. gāzes balonu tirdzniecību. Savukārt "Pro gāze SNGB" darbība saistīta ar degvielas, cietā, šķidrā un gāzveida kurināmā un līdzīgu produktu mazumtirdzniecību, t.sk. gāzes balonu tirdzniecību. Tādējādi apvienošanās rezultātā ietekmētais tirgus ir autogāzes mazumtirdzniecības tirgus Rīgā un apkārtnē līdz 20 kilometriem no Rīgas administratīvās robežas un desmit kilometru attālumā Ogres virzienā, kā arī gāzes balonu tirdzniecības tirgus," atzina KP.

Izvērtējot uzņēmuma sniegto un KP rīcībā esošo informāciju, iestāde secināja, ka ietekmētajos tirgos apvienošanās rezultātā būtiski nemainīsies tirgus struktūra, nemazināsies konkurence un neizveidosies vai nenostiprināsies dominējošais stāvoklis. Tāpēc apvienošanās darījums ir atļaujams.

LETA jau vēstīja, ka šogad martā Konkurences padome atļāva "Latvijas propāna gāzei" iegūt četru uzņēmumu - SIA "Rietumu vējš", SIA "Pro gāze Agus", SIA "EAN" un SIA "ILEA" - aktīvus jeb tām piederošas sešas auto gāzes uzpildes stacijas Rīgā un Jūrmalā.

Darījumā "Latvijas propāna gāze" iegūs īpašuma tiesības uz autogāzes uzpildes staciju Jūrmalā, Jūrkalnes ielā 6B, un piecām autogāzes uzpildes stacijām Rīgā - Piedrujas ielā 24, Gustava Zemgala gatvē 13, Mūkusalas ielā 75B, Mīlgrāvja ielā 16B un Duntes ielā 13.

"Latvijas propāna gāze" reģistrēta 2000.gadā, un tās pamatkapitāls ir 7,143 miljoni eiro. Uzņēmuma apgrozījums 2017.gadā bija 64,61 miljons eiro, bet peļņa miljons eiro. "Latvijas propāna gāze" pieder Kiprā reģistrētam uzņēmumam "Areti International Group Limited", bet tās patiesais labuma guvējs ir Krievijas pilsonis Igors Makarovs.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu