Vitālijs Judins "Torņi un vīns"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Vitālijs Judins
Vitālijs Judins Foto: Ojārs Millers/Dienasgrāmata.lv

Apgādā "Dienas Grāmata" klajā nākusi Vitālija Judina grāmata "Torņi un vīns. (Ne)rīdzinieka stāsti", informē izdevniecībā. Grāmata izdota arī angļu un krievu valodā.

Šis personiskais, krāšņi ilustrētais stāstījums ir drīzāk atmiņu, nevis arhitektūras rokasgrāmata un varbūt tikai daļēji ir labu vīnu karte, ko izveidojis diplomēts someljē. Torņi un vīns šai grāmatā pirmkārt ir simboli un sabiedrotie.

“Vitālija Judina grāmata par Rīgas torņiem un vīniem ir kā svaiga gaisa malks.  Izbaudiet šo lielisko tekstu, iemalkojiet labu vīnu un pieņemiet savu pieredzi un vēsturi nevis kā nastu, bet kā piedzīvojumu. Un paceliet acis uz augšu!” tā rakstniece Nora Ikstena.

“Torņu centrā ir daudz, vairāk par diviem simtiem. Es vēlējos pakavēties pie dažiem, kas saista un liek atcerēties kaut ko nozīmīgu man. No dažādiem dzīves posmiem, bez secības un saiknes. Divdesmit četri Torņi, deviņ­padsmit atmiņu mirkļi, viena Pilsēta, Vīns un es,” pats autors Vitālijs Judins.

Grāmatas māksliniece Katrīna Vasiļevska.

Vitālijs Judins "Torņi un vīns"
Vitālijs Judins "Torņi un vīns" Foto: dienasgramata.lv

Par autoru

Grāmatas autors Vitālijs Judins ir dzimis Rīgā, Vecmīlgrāvī, ukraiņu ģimenē. Bērnībā sapņojis iestāties jūrskolā un apceļot pasauli. Mainoties laikiem un uzskatiem, izvēlējies kļūt par starptautisko ekonomisko sakaru speciālistu, tādējādi apgūstot pasaules pieredzi. Uzaudzis ukrainiski un krieviski runājošo vidē, izglītību ieguvis Latvijā un Vācijā latviešu un vācu valodā. Saņēmis maģistra grādu biznesa vadībā, kā arī studējis un ir diplomēts speciālists mārketingā, banku ekonomikā, jurisprudencē, socioloģijā, IT jomā. Darba gaitas sācis komercbankās Latvijā, karjeru attīstījis, vadot starptautiskos uzņēmumus Vācijā, Ukrainā, Krievijā, Ķīnā. Saņēmis valsts apbalvojumus par panākumiem uzņēmējdarbības attīstībā.

Paralēli profesionālai uzņēmējdarbībai veltījis laiku vairāku citu dzīves jomu izzināšanai, īpaši sportam, iegūstot meistara pakāpes vairākos austrumu cīņas veidos, un vīnzinībai, kļūstot par diplomētu someljē.

Cieto vāku sējums, 144 lpp., izdota 2019. gada 23. aprīlī.

Grāmata pieejama lielākajās grāmatnīcās un www.dgramata.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu