Festivāls "Liepājas vasara" izziņo programmu - biļetes jau tirdzniecībā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Jeronims Miļus
Jeronims Miļus Foto: publicitātes

Šogad festivāls “Liepājas vasara” ar septiņiem koncertiem Liepājas koncertzālē “Lielais dzintars” norisināsies no 27. jūlija līdz 23. augustam, piedāvājot neaizmirstamus vakarus dažādām mūzikas gaumēm, informē Liepājas Simfoniskā orķestra sabiedrisko attiecību vadītāja Iveta Vēvere.

“Festivāls būs ļoti interesants gan žanru, gan mākslinieku ziņā,” saka Liepājas Simfoniskā orķestra vadītājs Uldis Lipskis. Vērienīgā festivāla atklāšanas koncertā (27.07.) Liepājas Simfoniskais orķestris tā galvenā diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos leģendāras roka balādes, piedaloties tādiem solistiem kā Daumants Kalniņš un Atis Ieviņš, kā arī Lietuvā ļoti zināmais Jeronims Miļus. Diriģenta Andra Veismaņa vadībā Liepājas Simfoniskais orķestris koncertēs kopā arī ar arfisti Dārtu Tisenkopfu un šī gada Latvijas Lielās mūzikas balvas ieguvēju - klarnetisti Annu Gāgani (9.08.).

Klausītājus gaida arī izsmalcināti kamermūzikas koncerti, viens no tiem (2.08.) ar burvīgo Latvijas Nacionālās operas un Nirnbergas valsts Teātra operas studijas solisti, liepājnieci Margaritu Vilsoni, ko uz klavierēm pavadīs Vācijā rezidējošais brazīļu pianists Marselu Amarals. Gaidāms arī neaizmirstams vienmēr enerģiskās un optimisma pilnās pianistes Agneses Egliņas solo koncerts (17.08.), kā arī aizraujoša kamermūzika čellista Ivara Bezprozvanova un pianista Riharda Plešanova izpildījumā, ko papildinās muzikologa Oresta Silabrieža stāstījums (14.08.). Populārās mūzikas cienītājiem festivāls piedāvā grupas “Willow Farm” 25 gadu jubilejas koncertu kamerzāles formātā (7.08.).

Festivāls “Liepājas vasara” arī šogad tradicionāli noslēgsies (23.08.) sadarbībā ar Garīgās mūzikas festivālu. Liepājas Simfoniskā orķestra un kora “Latvija” izpildījumā skanēs Imanta Kalniņa Sestā simfonija un, piedaloties Latvijas Nacionālās operas solistei Laurai Teivānei, arī Morisa Diruflē Rekviēms.

Festivāls “Liepājas vasara”, ko ik gadu organizē Liepājas Simfoniskais orķestris, ir leģendārā vasaras simfoniskās mūzikas cikla “Liepājas vasara” garīgais mantinieks un turpinājums. Gadu desmitiem Liepājā, Jūras parka brīvdabas estrādē siltajās vasaras dienās liepājnieki un kūrviesi ar visām ģimenēm varēja baudīt simfoniskās mūzikas koncertus. Tālajā 1783. gadā šo iniciatīvu aizsācis toreizējais Kurzemes hercogs Pēteris Bīrons. Pēdējos gados festivālā skanējuši tādi skaļi vārdi kā Giora Feidmans, Gidons Krēmers un „Kremerata Baltica”, Avi Avitals, Tokiko Kato, Maija Kovaļevska un vēl citi.

Plašāka informācija par festivāla “Liepājas vasara” koncertiem atrodama Liepājas Simfoniskā orķestra mājas lapā. Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās „Biļešu paradīzes” tirdzniecības vietās un www.bilesuparadize.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu