Rīgas "Dinamo" uz divām sezonām pagarina līgumus ar trīs hokejistiem

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Kristaps Zīle
Kristaps Zīle Foto: Jānis Škapars/TVNET

Kontinentālās hokeja līgas (KHL) Latvijas komanda Rīgas "Dinamo" uz divām sezonām pagarinājusi līgumus ar pašmāju hokejistiem - aizsargu Kristapu Zīli, kā arī uzbrucējiem Emīlu Ģēģeri un Rihardu Mareni.

Zīle, Ģēģeris un Marenis šonedēļ nonāca ierobežoto brīvo aģentu statusā. Viņi varēja izskatīt piedāvājumus no citiem klubiem, taču Rīgas "Dinamo" bija tiesības izteikt tādu pat līguma piedāvājumu un paturēt spēlētāju savās rindās.

21 gadu vecais zīle aizvadītajā sezonā 46 spēlēs guva trīs vārtus un veica četras rezultatīvas piespēles, tiekot pie negatīva lietderības koeficienta -13. Viņam šī būs piektā sezona "Dinamo" komandas sastāvā.

Tikmēr 19 gadus vecais Ģēģeris šosezon 57 mačos guva divus vārtus, veica sešas rezultatīvas piespēles un tika pie negatīvas lietderības -15. Tāpat viņš bija laukumā vienā Krievijas Jaunatnes hokeja līgas (MHL) spēlē, pārstāvot "Rīgas" vienību. Ģēģeris "Dinamo" komandā aizvadīs trešo sezonu.

Savukārt 26 gadus vecais Marenis šosezon debitēja KHL, 33 spēlēs izceļoties ar četriem vārtiem, vienu rezultatīvu piespēli un negatīvu lietderības koeficientu -5. Viņš palīdzēja arī "Mogo" komandai kļūt par "Optibet" Latvijas Hokeja līgas (OHL) čempioni, regulārajā turnīrā septiņos mačos gūstot četrus vārtus, bet desmit "play-off" cīņās atzīmējoties ar pieciem precīziem metieniem un septiņām rezultatīvām piespēlēm.

Iepriekšējās četras sezonas Marenis pavadīja Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), pārstāvot Auroras Universitātes komandu. Iepriekšējā sezonā latviešu uzbrucējs 18 spēlēs guva piecus vārtus un veica 12 rezultatīvas piespēles.

Pirms karjeras koledžu hokejā viņš spēlēja Ziemeļamerikas Hokeja līgā un Kanādas jauniešu līgās.

Visi trīs hokejisti šobrīd Latvijas izlases sastāvā gatavojas pasaules čempionātam.

Rīgas "Dinamo" aizvadītajā sezonā piekto gadu pēc kārtas nespēja iekļūt izslēgšanas turnīrā, šoreiz no cerībām atvadoties vien regulārā čempionāta pēdējā kārtā.

Komandu arī nākamajā sezonā trenēs Ģirts Ankipāns.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu