Miris "Boyz n the Hood" un "Ātrs un bez žēlastības 2" režisors Džons Singltons

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Džons Singltons
Džons Singltons Foto: Wikipedia.org

51 gada vecumā miris afroamerikāņu režisors, filmu "Boyz n the Hood" (1991) un  "Ātrs un bez žēlastības 2" (2 Fast 2 Furious) veidotājs Džons Singltons (John Singleton), vēsta ārvalstu prese. 

17. aprīlī pēc insulta, viņš nonāca intensīvās aprūpes klīnikā komā. Vēlāk 29. aprīlī režisora piederīgie paziņoja, ka Singltonam ir atslēgtas dzīvības uzturēšanas sistēmas un viņš devies mūžībā. 

Līdzjūtību izteicis arī bijušais ASV prezidents Baraks Obama, akcentējot, ka filma "Boyz n the Hood" vēl aizvien rezonē.

Par filmu "Boyz n the Hood" tolaik 24 gadu vecumā režisors izvirzīts Amerikas Kinoakadēmijas balvai nominācijā "Labākais režisors", tādējādi kļūstot jaunāko afroamerikāni, kas nominēts šai balvai.

Singltons dzimis un audzis Dienvidlosandželosā un vairākās viņa filmās, piemēram, "Poetic Justice" (1993), "Higher Learning" (1995) un "Baby Boy" (2001), ir skartas tēmas, kas rezonē ar mūsdienu urbāno ikdienu. Vēl viņš ir režisējis drāmu "Rosewood" (1997) un spraiga sižeta filmas "Shaft" (2000), "Ātrs un bez žēlastības 2" (2003) un "Četri brāļi" (2005). Singltons bija līdzautors televīzijas kriminālseriālam "Snowfall".

Noskaties filmas "Boyz n the Hood" rullīti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu