ASV Floridas štats pieņem likumprojektu "patvēruma pilsētu" aizliegšanai

LETA/AFP
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Reuters/ScanPix

ASV Floridas štata likumdevēji ceturtdien pieņēmuši likumprojektu, kas aizliedz tā dēvētās patvēruma pilsētas, pieprasot vietējām varasiestādēm sadarboties ar imigrācijas dienestiem.

Floridas parlamenta apakšpalāta pieņēma likumprojektu ar 68 balsīm par un 45 pret, un tas nosūtīts republikāņu gubernatoram Ronam Desantisam, kurš atbalsta stingrāku vēršanos pret nelegālo imigrāciju.

"Mēs esam spēcīgāks štats, kad aizsargājam mūsu iedzīvotājus, sekmējam kopienu drošību un cieņu pret tiesību sargājošo iestāžu darbību visos līmeņos," paziņoja Desantiss.

"Vietējās tiesībsargājošās aģentūras var un tām būtu jāsastrādājas ar federālo valdību, lai nodrošinātu, ka saukšana pie atbildības un taisnīgums ir viens un tas pats mūsu štatā," uzsvēra gubernators.

Likumprojekts, kas drīzumā iegūs likuma spēku, liks policijai un citām tiesībsargājošajām iestādēm pakļauties federālo aģentūru rīkojumam un aizturēt personas, kas tiek turētas aizdomās par nelegālu imigrāciju, saskaņā ar federālo likumu.

"Patvēruma pilsētās" - Sanfrancisko, Losandželosā un Ņujorkā - vietējās varasiestādes ierobežo sadarbību ar ASV federālo migrācijas dienestu amatpersonām.

Saskaņā ar Floridas mediju ziņoto, šajā štatā "patvēruma pilsētu" nav.

"Šis likumprojekts ir par likuma varas respektēšanu," norādīja senators Džo Gruters, kurš virzīja šo likumprojektu un ir Republikāņu partijas priekšsēdētājs Floridā.

"Tas ir par sadarbību ar federālo valdību, un sabiedrības drošības veicināšanu," norādīja senators.

Amerikas Pilsonisko tiesību savienība (ACLU) izdevusi brīdinājumu par ceļošanu uz Floridu, kur ir lielas kubiešu, venecuēliešu un haitiešu kopienas.

"Gan Floridas iedzīvotāji, pilsoņi un nepilsoņi, gan ceļotāji var saskarties ar risku tikt rasistiski profilēti un aizturēti bez pamatota iemesla," brīdina cilvēktiesību organizācija.

ACLU iesaka visiem Floridas iedzīvotājiem iegaumēt imigrācijas lietu jurista telefona numuru.

Saskaņā ar ASV tautas skaitīšanas datiem imigranti sastāda 20% no Floridas iedzīvotājiem, lai gan lielākajās pilsētās, piemēram, Maiami un Orlando, imigranti veido aptuveni pusi no iedzīvotāju kopskaita.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu