ASV jūras spēki pētīs NLO, bet rezultātus glabās noslēpumā (13)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: www.liepajniekiem.lv

ASV jūras spēki plāno radīt oficiālu ziņošanas un izmeklēšanas sistēmu, kas palīdzēs apkopot un pētīt armijas pilotu ziņojumus par neidentificētiem lidojošiem objektiem.

Tomēr, lai arī šī “X failiem” līdzīgā operācija izklausās ļoti intriģējoša, tomēr neceri, ka tev drīzumā izdosies kaut ko dzirdēt par tās rezultātiem. Jūras spēki neplāno iegūtos datus padarīt publiski pieejamus, rakstīts izdevumā “The Washington Post”.

“Militārās aviācijas drošības organizāciju ziņām par potenciāli bīstamiem objektiem vienmēr ir priviliģēts statuss, tāpēc nekas vairāk par paziņojumu, ka tiks uzsākta šādas sistēmas radīšana, sabiedrībai netiks atklāts,” komentēja jūras spēku pārstāvis Džo Greidišers.

Gaidāmā procedūra seko pēc citiem neseniem jaunumiem, kas saistīti ar NLO. Proti, 2017. gadā izskanēja ziņa, ka Pentagonam ir slepena nodaļa, kas nodarbojas ar NLO novērošanu un piecu gadu laikā šim nolūkam ir iztērējusi 22 miljonus ASV dolāru. Lai arī šī programma 2012. gadā tika slēgta, tomēr tā netika pilnībā apturēta.

2017. gadā tika publicēti divi deklasificēti video, kuros piloti runā par savādu gaisa kuģi, kas parādījies viņu priekšā un tad paātrinājumā pazudis.

Radot jauno programmu, jūras spēki cer destigmatizēt visus ziņojumus, kas saistīti ar NLO novērojumiem. Liela daļa no tiem varētu būt vienkārši lidaparāti no citām pasaules vietām.

Pēdējos gados pastāv neskaitāmi ziņojumi par neidentificētiem objektiem, kas ielidojuši militāri kontrolētās teritorijās. Drošības nolūkos jūras un gaisa spēki plāno šos ziņojumus uztvert ļoti nopietni un izpētīt katru no tiem individuāli.

Paziņojums par sistēmas izveidi no valdības puses gan ir ļoti gudrs gājiens.

“Tas visus ļoti iepriecinās, jo tas viss izklausās kā solis pretī “caurspīdīgumam”,” izdevumam “Live Science” teica astronoms Sets Šostaks.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu