Vai Latvijas jaunākais drifteris šogad būs Top braucējs?

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Pagājušajā nedēļas nogalē Biķernieku trasē norisinājās vērienīgā Baltijas drifta sezonas atklāšana, kuras ietvaros sevi veiksmīgi pieteica arī jaunā “NIK NAK WOLFTRIKE” drifta komanda. Tās sastāvā startē 14 gadus vecais Nikolass Bertāns, “Wolftrike” dibinātājs Klāvs Ašmanis un pagājušā gada Street klases uzvarētājs Dāvis Mangalis.

Kā gāja Latvijas joprojām jaunākajam drifterim, kuram nupat tikai palika 13 gadi? Pirmais posms iesākās ar ne pārāk veiksmīgu kvalifikāciju, jo otrā brauciena laikā pilnībā izbeidzās viena no riepām, liekot sagriezties un priekšlaicīgi beigt labi iesākto braucienu. Pirmajā mēģinājumā iegūtie 58 punkti gan ļāva fināliem kvalificēties 21. pozīcijā.

Foto: Publicitātes foto

Tandēmu braucienos ar labu sniegumu TOP 32 un TOP 16 kārtās tika pārspēti igaunis Rando Pusa un Rolands Bērziņš, iekļūstot starp labākajiem astoņiem ProAm pilotiem. TOP 8 kārtā pretī stājās vēl viens igaunis Marko Prems, kurš kvalifikācijā uzrādīja ceturto rezultātu. "Pats Pirmajā braucienā sekoju viņam ļoti tuvu, praktiski durvīs, vienā mirklī viņš negaidīti sabremzējās un es nedaudz pataisnojos, tomēr nekas traks. Braucot pa priekšu, es centos aizmukt, lai gan to nevajadzēja darīt. Otrajā līkumā attiecīgi ienācu par ātru, pierāvu rokas bremzi, izslīdēju no trases, kā rezultātā nobortējās riepu un sagriezos," tā zaudējumu pret vēlāko sacensību uzvarētāju skaidro Nikolass.

"Kopumā bija foršas cīņas, liels paldies komandai un atbalstītājiem. Nenokāršu degunu un centīšos nākamajos posmos uzrādīt augstākus rezultātus," apņēmības pilns ir jaunais drifteris. Jāatzīmē, ka nākamais Latvijas drifta kausa posms norisināsies 19. maijā, Jelgavas trasē "Rullītis", kurā Nikolass pagājušogad izcīnīja otro vietu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu