Sevastova un Ostapenko uzzina Madrides turnīra pirmās kārtas pretinieces

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas vadošās tenisistes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Madrides WTA "Premier" pirmajā kārtā tiksies attiecīgi ar beļģieti Kirstenu Flipkensu un krievieti Anastasiju Pavļučenkovu.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā būs izlikta ar 12.numuru, bet Flipkensa atrodama reitinga 59.pozīcijā.

Abām tenisistēm šī būs pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pieredzējusī Flipkensa karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA titulu, bet tas notika pirms septiņiem gadiem. Šosezon viņa sasniegusi divus ceturtdaļfinālus, kopumā 13 mačos izcīnot sešas uzvaras un ciešot septiņus zaudējumus. Uz māla seguma viņa piedzīvojusi divas neveiksmes.

Tikmēr Sevastova 19 spēlēs izcīnījusi deviņas uzvaras.

Sevastova Madrides turnīrā spēlējusi divas reizes. Aizpērn debijā viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās otrajā kārtā, tādējādi viņai būs jāaizstāv 65 WTA ranga punkti.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 29.) vai Austrālijas tenisistu Ajlu Tomļanoviču (WTA 43.).

Savukārt Ostapenko rangā ir 31.pozīcijā, bet viņas pretiniece Pavļučenkova ieņem 35.vietu.

Ostapenko un Pavļučenkova WTA tūrē pirmo reizi tikās 2016.gadā Birmingemas WTA "Premier" sērijas turnīra pirmajā kārtā, kurā Latvijas tenisiste bija pārāka ar rezultātu 7-6 (7:2), 6-1.

Tāpat viņas pērn tikās Federāciju kausa pārspēlēs par vietu Pasaules otrajā grupā, Ostapenko gūstot virsroku ar 7-5, 6-1. Savukārt šogad Sanktpēterburgas WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačā Ostapenko cieta neveiksmi ar 4-6, 4-6.

Pavļučenkova karjeras laikā izcīnījusi 12 WTA titulus, pēdējo no tiem gūstot pērn Strasbūrā. Šosezon viņa visveiksmīgāk nostartēja Austrālijas atklātajā čempionātā, kur sasniedza ceturtdaļfinālu.

Ostapenko šosezon uzvarējusi sešās no 16 cīņām, kamēr Pavļučenkova guvusi desmit uzvaras 18 mačos.

Ostapenko Madrides turnīrā startējusi divas reizes, abās ciešot zaudējumu pirmajā kārtā, tajā skaitā arī pērn notikušajās sacensībās. Viņai šajā turnīrā jāaizstāv desmit WTA ranga punkti.

Otrajā kārtā šī mača uzvarētāja tiksies ar planētas septīto raketi Kiki Bertensu no Nīderlandes vai čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 44.pozīcijā.

Zīmīgi, ka trešajā kārtā abas Latvijas vadošās tenisistes var tikties savā starpā.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Madrides turnīra uzvarētāja saņems 1,2 miljonus eiro (1 202 520) lielu naudas balvu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu