Rinkēvičs Francijā pauž Latvijas gatavību palīdzēt Parīzes Dievmātes katedrāles restaurācijā (5)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs
Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs Foto: Evija Trifanova/LETA

Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV), tiekoties ar Francijas Eiropas lietu ministri Amēliju de Monšalēnu, pauda Latvijas gatavību palīdzēt Parīzes Dievmātes katedrāles restaurācijā, informē Ārlietu ministrijas Preses centrs.

Rinkevičs apliecināja Latvijas solidaritāti saistībā ar aprīlī notikušo ugunsgrēku Parīzes Dievmātes katedrālē un pauda Latvijas gatavību palīdzēt, piesaistot nepieciešamos speciālistus katedrāles restaurācijas darbu veikšanai.

Rinkēvičs arī pauda gandarījumu par abu valstu savstarpējām attiecībām un izteica cerību Latvijā uzņemt Francijas prezidentu Emanuēlu Makronu un Eiropas lietu ministri.

Pēcāk amatpersonas pārrunāja dažādus Eiropas Savienības (ES) jautājumus, kas skar "Brexit procesu, gaidāmās Eiropas Parlamenta vēlēšanas, ES daudzgadu budžetu 2021. līdz 2027.gadam.

Rinkēvičs pauda nostāju par Latvijas vēlmi redzēt Lielbritānijas sakārtotu izstāšanos no ES un pēc izstāšanās veidot ciešas nākotnes attiecības. Kā vienlīdz svarīgu ministrs uzsvēra visu 27 ES dalībvalstu vienotību un gatavību visiem "Brexit" scenārijiem.

Tāpat Rinkēvičs norādīja, ka pašreizējais ES daudzgadu budžeta priekšlikums nav taisnīgs - Latvija nevar piekrist samazinājumam Kohēzijas politikā un arī turpmāk iestāsies par tiešmaksājumu izlīdzināšanu un lielāku finansējumu lauku attīstībai. Šajā kontekstā Latvijai ir būtiska ES vienotā tirgus attīstība, tā stiprināšana un digitalizācija, jo vienotais tirgus ir galvenais ES konkurētspējas veicināšanas instruments.

Ārlietu ministrs arī sacīja, ka Latvija apzinās globālos riskus un izaicinājums ES ekonomikai, taču vienlaikus iestājas par atvērtu, uz noteikumiem balstītu, godīgu konkurenci un tirdzniecību, kur ieguvēji ir visi ES dalībnieki.

Komentāri (5)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu