Neatkarības svinībām - īpaša programma "Latvija iedvesmo"

Piedāvā LMT mājas viedtelevīzija
TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: @lmt

Svinot Latvijas neatkarības atjaunošanas dienu, LMT mājas viedtelevīzija ir sagatavojusi īpašu programmu "Latvija iedvesmo", kurā skatītāji atradīs iedvesmojošus, aizraujošus, izglītojošus un pārdomas rosinošus pašmāju kinodarbus. Filmas visai ģimenei, dokumentālās filmas, kinohronikas un koncertu ieraksti – sev piemērotu izklaides saturu atradīs ikviens, kurš novērtē Latvijā tapuša kino unikalitāti.

“Latvijas svētku laikā ir svarīgi izcelt tās lietas, ar kurām lepojamies – nolikt goda vietā un priecāties par to, ko mūsējie ir spējuši izdarīt. Televīzijas programmu "Latvija iedvesmo" mēs veidojām, pārskatot mūsu bagātīgo kino mantojumu, kā arī izvēloties pēdējos gados tapušās filmas, kurām, nenoliedzami, būtisku pienesumu deva arī Latvijas simtgades kino programma. Vai tā būtu absolūta kino klasika kā "Ceplis" vai "Pie bagātās kundzes", vai okupācijas laikā aizliegtās filmas kā "Četri balti krekli" un "Piejūras klimats", vai jaunākās filmas kā "Homo Novus" un "Paradīze ’89", vai arī aizraujoši un dinamiski koncertu ieraksti, tik lieliski savā dažādībā - visi šie darbi ļauj noskaņoties mūsu valsts neatkarības atjaunošanas svinībām,” norāda LMT mājas viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Programmā "Latvija iedvesmo" skatītāji atradīs gan mākslas, gan dokumentālās filmas no dažādiem periodiem. Latvijas kino klasiku pārstāvēs tādas pērles kā "Mans draugs – nenopietns cilvēks", "Ceplis", "Pie bagātās kundzes", "Ezera sonāte", par pārmaiņu laiku vēstīs filma "Vai viegli būt jaunam?", par savulaik noklusēto – filmas "Piejūras klimats" un "Četri balti krekli".

"Četri balti krekli"
"Četri balti krekli" Foto: kadrs no filmas

Bagātīgi pārstāvēts pēc Latvijas neatkarības atgūšanas veidotais kino – skatītāji redzēs ražīgā tandēma, režisora Aigara Graubas un producenta Andreja Ēķa veidotos vietējos dižpārdokļus "Sapņu komanda 1935", "Rīgas sargi" un "Nameja gredzens", jauno režisoru veikumu varēs novērtēt filmās "7 miljardi gadu pirms pasaules sākuma", "Es esmu šeit", "Mammu, es tevi mīlu", "Baltu ciltis" un "Paradīze ’89". Dokumentālu skatu uz Latvijas vēsturi pavērs filmas "Vienīgā fotogrāfija", "Monētas dubultportrets", kā arī filmu triptihs "Šķērsiela", "Jaunie laiki Šķērsielā" un "Kapitālisms Šķērsielā".

Nozīmīgas Latvijas sociālās un kultūrtelpas personības varēs iepazīt filmās "Prāta vētra. Četri krasti", "Kaza kāpa debesīs", "Laiks, kura nav. Mihails Tāls", "Lidija", "Klucis. Nepareizais latvietis", "Melānijas hronika", "Laika tilti", "Bekons, sviests un mana mamma", "Pasaka par tukšo telpu", "Mērijas ceļojums", "Čiža acīm", "Īvāns" un "Laimes formula". Savukārt bezkaislīgu dokumentālās kameras skatu uz aktuālajiem notikumiem atklās Latvijas Nacionālā arhīva kinohronikas, kas iemūžinājušas laiku no 1919. līdz 1994. gadam, kā arī raidījumu cikls "90tie". Atsvaidzināt Latvijas vēstures zināšanas un iepazīt Latvijas kultūrvēsturi piedāvās arī atraktīvie Mārtiņa Ķibilda raidījumi "Atslēgas" un "Adreses".

Režisores Kristīnes Želves un producentes Elvitas Rukas dokumentālā spēlfilma "Mērijas ceļojums"
Režisores Kristīnes Želves un producentes Elvitas Rukas dokumentālā spēlfilma "Mērijas ceļojums" Foto: kadrs no filmas

Savukārt ar spilgtiem kultūras notikumiem iepazīstinās dokumentālā filma "Jānim Lūsēnam 60", metāloperas "Kurbads, ķēves dēls" ieraksts, dejas izrādes "No zobena saule lēca" koncertieraksts, kā arī īsfilma deju soļos "Tautas deju ABC".

Tāpat arī svētku laikā televīzija piedāvā jaunākās izklaides milža HBO veidotās filmas un seriālus, jaunas un laika pārbaudi izturējušas Holivudas filmas, kā arī pašu radītu oriģinālsaturu.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu