Uzņēmējs: Alkohola tirdzniecība Igaunijas un Latvijas pierobežā sarūk (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Ieva Lūka/LETA

Alkoholisko dzērienu veikalu tīkls "Alko1000" arvien vairāk koncentrējas uz Igaunijas tirgu, jo alkohola pārdošanas apjomam Igaunijas un Latvijas pierobežā ir skaidri lejupejoša tendence, paziņojis tīkla vadītājs Einars Visnapū.

"Patiesībā tas ir saistīts ar vienu no diviem iemesliem - cilvēki Igaunijā ir samazinājuši alkohola patēriņu vai arī iegādājas to Igaunijā un mazāk pērk pierobežā. Pirmajai iespējai es neticu," paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem norādīja uzņēmējs.

Visnapū uzsvēra, ka pieaug cilvēku dzīves līmenis un daudziem sāk trūkt motivācijas braukt no Tallinas uz otru Igaunijas galu, lai iegādātos alkoholiskos dzērienus.

"Nozīme pilnīgi noteikti ir arī degvielas cenas kāpumam. Nav šaubu, ka vietējais tirgus atkopjas, jo īpaši attiecībā uz alu," viņš norādīja.

"Tas nav tikai mans viedoklis par situāciju. Latvijas tirgotāji arvien biežāk runā par pārrobežu tirdzniecības samazinājumu, jo vietējais tirgus tur ir stabils," paskaidroja Visnapū.

Viņš sacīja, ka "Alko1000" klienti galvenokārt ir cilvēki no Dienvidigaunijas, kuriem Igaunijas robeža ar Latviju ir tuvāk, kā arī cilvēki, kas ierodas no citām vietām iegādāties alkoholu vairumā.

Visnapū piebilda, ka vienlaikus neuzskata, ka pārrobežu tirdzniecība beigsies.

"Ja pārrobežu tirdzniecība reiz ir sākusies, tā tik viegli neizzūd," paziņa uzņēmējs.

Pirmais "Alko1000" veikals tika atvērts 2017.gadā Tartu. Tīkls pašlaik darbojas vairākās vietās Latvijā pie Igaunijas robežas, kā arī Igaunijas dienvidos.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu