Pirmdien "Skibidi" grāvēja radītāju - grupas “Little Big” koncerts

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Little Big"
"Little Big" Foto: publicitātes

Jau pirmdien, 6. maijā, “Palladium Rīga” koncertzālē uzstāsies enerģiskā grupa “Little Big”.

Aptuveni pusotru stundu garā programmā bez labi zināmā superhita "Skibidi" četrotne sola izpildīt arī virkni citu savu grāvēju - "Everyday I'm Drinking", "Big Dick", "Lollybomb", "Faredenza", "Give Me Your Money", "Dead Unicorn", "AK-47", "Punks Not Dead" utt.

Sākot karjeru 2013. gadā ar vienu vienīgu video kompozīciju "Everyday I'm Drinking", šī Krievijas grupa kļuvusi par starptautisku fenomenu. Par šādiem panākumiem pirmkārt jāpateicas hipertrofēti šokējošiem video, kas YouTube vietnē skatīti nu jau simtiem miljonu reižu. Izmantojot dažādus stereotipus par Krieviju, pasauli un sabiedrību kopumā, tapusi virkne hiperbolizētu “Little Big” klipu, kas līdzīgi vīrusiem apsēdusi sociālos tīklus. 

Grupas līderis Ilja Prusikins uzsver:

“Savā reklamēšanā neesam ieguldījuši nevienu kapeiku, taču esam kļuvuši pazīstami Eiropā un Krievijā. Vienkārši sacerējām dziesmas un veidojām tām videoklipus. Viss!”

Jāatzīst gan, ka “Little Big” video rullīšu māksliniecisko vērtību atzīst arī profesionāļi, piemēram, kompozīcija "Big Dick" ieguva īpašo Berlīnes mūzikas video festivāla balvu.

Pagājušā gada oktobrī “Little Big” laida klajā sava trešā studijas albuma 2. daļu ar nosaukumu “Antipositive, Pt.2”, kas nekavējoties ierindojās Apple Music Krievijas topa 3. vietā. Tas pateicoties sensacionālus panākumus guvušajam dziesmas Skibidi video, kam Youtube vietnē patlaban jau ir 220 miljoni skatījumu. Deja, kas redzama šajā video, ir ļoti populāra Krievijas blogeru, reperu, TV personību vidū un savā veidā salīdzināma ar apsēstību, ko pasaulei atnesa Dienvidkorejas mākslinieka PSY megahits "Gangnam Style". 

Pēdējos gados strauji audzis arī “Little Big” koncertu skaits un to apmeklētība. Aktuālā turneja “Skibidi Live Tour” sevī ietver abas Atlantijas okeāna puses, ar koncertiem Ņujorkā, Čikāgā, Losandželosā, Sanfrancisko, Londonā, Berlīnē, Romā, Amsterdamā, Stokholmā, Kopenhāgenā, Oslo, Prāgā, Budapeštā, Varšavā, Helsinkos un arī Rīgā.

Savas karjeras laikā “Little Big” jau paspējuši uzstāties lielākajos Eiropas mūzikas festivālos.

Vakara laika plāns:

19.00 Ieeja pasākumā

20.00 DJ Alvis Still

21.00 “Little Big” 

Biļetes “Biļešu serviss” tīklā www.bilesuserviss.lv un pirms koncerta “Palladium” kasē. 

Lasi TVNET interviju ar grupas līderi (krievu. val.) šeit, kurā viņš atklāj kā nesen grupu Londonā apzaguši.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu