Čempione "Riga" futbola virslīgas mačā nespēj uzveikt "Jelgavu"

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis (Riga FC)

Pagājušās sezonas čempione "Riga" piektdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas mačā savā laukumā nospēlēja 1:1 (1:1) ar "Jelgavu".

Abu komandu cīņa iesākās līdzvērtīgi. Tās gan nespēja izveidot labas vārtu gūšanas iespējas un nopietnu apdraudējumu vārtiem nebija. Tas mainījās 32.minūtē, kad pēc stūra sitiena rezultātu atklāja "Riga" futbolists Herdi Prenga.

Jelgavnieki gan ātri vien panāca neizšķirtu, kad pirmā puslaika izskaņā naskākais pēc centrējuma vārtu priekšā bija Aivars Emsis, rezultātam kļūstot 1:1.

Otrā puslaika sākumā "Jelgavai" bija teicamas iespējas izvirzīties vadībā - 50.minūtē uz vārtiem izskrēja Jaēls Eizdens, bet Maksimu Uvarenko viņam neizdevās pārspēt, turklāt tikai neilgu brīdi vēlāk viesi izveidoja ļoti bīstamu sitienu, kā rezultātā pēc draudīga Eizdena sitiena glāba rīdzinieku vārtsargs.

Tikmēr "Riga" komandai ar bīstamiem uzbrukumiem izcelties neizdevās, turklāt 77.minūtē mājinieku futbolists Felipe Brisola par rupju spēli tika noraidīts no laukuma. Cīņas izskaņā rezultāts vairs nemainījās, duelim noslēdzoties neizšķirti 1:1.

Pirms tam piektdien "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta" vienību.

Pirmā apļa savstarpējā mačā uzvaru ar 1:0 svinēja "Riga" komanda, kurai vienīgos vārtus septītajā minūtē guva Aleksejs Višņakovs.

Desmitās kārtas noslēgumā sestdien Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Ventspili", bet turnīra līdere RFS viesosies pie "Liepājas". Šo kārtu izlaiž "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 19 punktiem deviņās cīņās seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem "Daugavpils", no kuras par punktu atpaliek astoņas cīņas aizvadījusī "Ventspils".

Pirmo sešinieku ar 11 punktiem deviņās spēlēs noslēdz "Jelgava", bet septītā ar septiņiem punktiem astoņos mačos ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Spartaks" un "Metta".

Šosezon virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu