Kur meklēt palīdzību? (9)

Re:Baltica
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Re:baltica

Latvijā katra trešā sieviete reizi mūžā piedzīvo fizisku vai seksuālu vardarbību. Tas, kopā ar Dāniju, ir augstākais līmenis Eiropas Savienībā. Apkopojām dažādus resursus, kas tev palīdz saprast, vai esi vardarbības upuris, kur meklēt palīdzību un kāda palīdzība tev pienākas.

DOKUMENTĀLĀ FILMA "IZDZĪVOTĀJAS"

  • Īss tests, kas palīdzēs apjaust, vai ciet no vardarbības, kā arī informācija, kur meklēt palīdzību.

  • Īsi un vienkārši izskaidrotas vardarbīgu attiecību pazīmes, kā arī – kur meklēt palīdzību.

  • Gara, bet ļoti laba brošūra, kas izskaidro psiholoģiskos cēloņus un sekas, kur meklēt palīdzību, arī to, kāda palīdzība upuriem pienākas. Nezinātājam pirmajā brīdī šī informācija var būt par sarežģītu, tādēļ izlasi un tad lūdz speciālista skaidrojumu. Brošūrā ir kontaktadreses un tālruņu numuri.

  • www.cietusajiem.lv katru dienu var zvanīt uz informatīvo tālruni 116006 un tev izstāstīs, kur tieši meklēt informāciju, ja esi apjukusi un nespēj to atrast. Ja kautrējies zvanīt, raksti turpat lapā konsultantam. Skaties labajā, apakšējā stūrī sadaļu “Uzdod jautājumu”.

  • Šeit Valsts policijas kampaņa #NoņemRozāBrilles, kurā brīdina sievietes no iespējamiem varmākām jau attiecību uzsākšanas posmā.

Grāmatas

 P.S. Centrs Marta ļoti vēlētos šo grāmatu izdot arī latviski, taču trūkst naudas. Ja zināt kādu, kurš būtu gatavs finansiāli atbalstīt tās izdošanu, lūdzu rakstiet equal@marta.lv. Jūs palīdzēsit ļoti daudzām sievietēm! Krieviski tā ir atrodama internetā ar nosaukumiem «Почему он это делает? Образ мыслей деспотичного и озлобленного мужчины» , kā arī «Зачем он это делает?»

  • “Sievietes, kas mīl par daudz”, Robina Norvuda. Viena no retajām grāmatām latviešu valodā. Sen izdota, tādēļ meklējiet bibliotēkās. Krieviski atrodama internetā ar nosaukumu «Женщины, которые любят слишком сильно», Робин Норвуд.

Komentāri (9)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu