Starkovs debitēs kā "Liepājas" galvenais treneris

CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksandrs Starkovs vada "Liepājas" kluba treniņu.
Aleksandrs Starkovs vada "Liepājas" kluba treniņu. Foto: fkliepaja.lv

Pieredzējušais Latvijas futbola treneris Aleksandrs Starkovs šodien debitē pie "Liepājas" komandas stūres, "Optibet" virslīgas mačā vienībai uzņemot kopvērtējuma līderi RFS.

Abu komandu duelis Liepājā esošajā Daugavas stadionā sāksies plkst.18. To tiešraidē pārraidīs "Sportacentrs.com TV".

Starkovs par "Liepājas" galveno treneri tika apstiprināts šonedēļ. Viņš amatā nomainījis skotu Gordonu Jangu.

Karjeras lielākos panākumus Starkovs guva ar Latvijas izlasi, pie kuras stūres viņš kopumā stājies pat trīs reizes, bet savulaik viņš to aizveda līdz 2004.gada Eiropas čempionāta finālturnīram, kas ir vēl nebijis un arī neatkārtots sasniegums pašmāju sportā.

"Liepāja" gan pēdējā laikā spēlējusi nesekmīgi - tai bija trīs zaudējumu sērija, bet iepriekšējā kārtā izdevās to pārtraukt, nospēlējot 1:1 ar principiālo pretinieci "Ventspili". Tikmēr RFS šosezon uzvarējusi septiņas no astoņām virslīgas spēlēm, bet vienīgais zaudējums tika piedzīvots iepriekšējā kārtā - ar 0:2 pret ventspilniekiem.

"Liepājas" un RFS pirmā apļa cīņā pārāki ar 2:0 bija rīdzinieki.

Tiesa, vispirms šodien plkst.16 Kauguru vidusskolas stadionā Jūrmalas "Spartaks" uzņems "Ventspili". Šī cīņa būs skatāma "Best4Sport TV Extra" kanālā, kas atrodams lietotnē "Shortcut".

Jūrmalas klubs sezonu iesācis neveiksmīgi, jo astoņās spēlēs guvis tikai divas uzvaras, kas liek atrasties tabulas lejasgalā. Savukārt "Ventspils" šobrīd cīnās par iekļūšanu kopvērtējuma labāko trijniekā.

Šo vienību pirmā apļa cīņā "Ventspils" savā laukumā svinēja uzvaru ar 2:1.

Šīs kārtas izspēle sākās piektdien, kad "Daugavpils" viesos ar 1:0 uzvarēja "Metta" futbolistus, bet čempione "Riga" savā laukumā nospēlēja 1:1 ar "Jelgavu". Šo kārtu izlaiž "Valmiera Glass"/"Vidzemes Augstskola" komanda.

Ar astoņās spēlēs gūtu 21 punktu virslīgas vadībā šobrīd ir RFS, kam ar 19 punktiem deviņās cīņās seko "Riga", bet trešā ar 14 punktiem astoņos mačos ir "Valmiera Glass"/ViA. Ceturto vietu ar 13 punktiem deviņās spēlēs ieņem "Daugavpils", no kuras par punktu atpaliek astoņas cīņas aizvadījusī "Ventspils". Pirmo sešinieku ar 11 punktiem deviņās spēlēs noslēdz "Jelgava", bet septītā ar septiņiem punktiem astoņos mačos ir "Liepāja", kamēr turnīra tabulas lejasdaļā ar sešiem punktiem ir "Spartaks" un "Metta".

Kā zināms, tad šajā sezonā virslīgā startē deviņas komandas, par vienu vairāk nekā pērn, līdz ar to viena vienība izlaiž konkrēto kārtu. Plānojams, ka nākamajā sezonā virslīgā startēs desmit vienības.

Sezona noslēgsies 9.novembrī.

Sākot ar šo sezonu, par turnīra ģenerālsponsoru kļuvis uzņēmumu grupa "Optibet". Jaunais sadarbības līgums starp biedrību "Latvijas Futbola virslīga" un "Optibet Sporta bārs" noslēgts uz turpmāko divu sezonu periodu. Tāpat turnīram ir jauna vizuālā identitāte.

Pirms iepriekšējās sezonas turnīra rīkotāji noslēdza 2+1 gadu sadarbību ar "Best4Sport TV" kanālu, kas tādējādi pārraida virslīgas mačus. Šajā sezonā futbola virslīgas spēles atgriezušās arī kanālā "Sportacentrs.com TV" un Latvijas Televīzijas 7.kanālā (LTV 7).

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi kluba vēsturē par čempioni kļuva "Riga" komanda, aiz sevis atstājot "Ventspils" vienību, bet trešā bija RFS.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu