Sevastova atgūstas pēc nokdauna pirmajā setā, pārvarot Madrides turnīra pirmo kārtu

CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova
Anastasija Sevastova Foto: AFP/SCANPIX

Latvijas sieviešu tenisa pirmā rakete Anastasija Sevastova sestdien prestižā Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra pirmās kārtas mačā ar rezultātu 0-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģieti Kirstenu Flikpensu.

Sevastova WTA rangā ieņem 13.vietu un turnīrā ir izlikta ar 12.numuru, bet viņas šodienas pretiniece Flipkensa atrodama reitinga 59.pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus. Otrajā kārtā Sevastova tiksies ar rumānieti Mihaelu Buzarnesku (WTA 29.) vai Austrālijas tenisistu Ajlu Tomļanoviču (WTA 43.).

Latvijas tenisiste pirmajā setā zaudēja visas trīs savas serves, beļģietei 22 minūšu laikā nodrošinot uzvaru ar 6-0. Otrajā setā liepājniece stabilizēja savu spēli un jau trešajā geimā lauza pretinieces servi.

Sestajā geimā Latvijas pirmā rakete atspēlēja divas breikbumbas, bet turpinājumā pati neizmantoja vienu breikbumbu, neizmantojot iespēju panākt jau trīs punktu pārsvaru. Astotajā geimā Sevastova atspēlēja vēl divas breikbumbas un nosargāja savu servi, bet nākamajā nobreikoja Flipkensu un setu uzvarēja ar 6-3.

Trešo setu Sevastova sāka ar zaudētu servi, bet atņēma pretiniecei viņas nākamās trīs serves un panāca 5-1, kas deva tiesības servēt par uzvaru mačā. Tiesa, Flipkensa nobreikoja Sevastovu, neļaujot liepājniecei vēl svinēt uzvaru mačā. Tomēr jau nākamajā geimā Sevastova ceturto geimu pēc kārtas guva uzvaru pie beļģietes serves un ar trešo mačbumbu nokārtoja 6-2.

Abām tenisistēm šī bija pirmā savstarpējā spēle karjerā.

Pieredzējusī Flipkensa karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA titulu, bet tas notika pirms septiņiem gadiem. Šosezon viņa sasniegusi divus ceturtdaļfinālus, kopumā 14 mačos izcīnot sešas uzvaras un ciešot astoņus zaudējumus. Uz māla seguma viņa piedzīvojusi trīs neveiksmes.

Tikmēr Sevastova 20 spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz trešajai kārtai.

Sevastova Madrides turnīrā spēlējusi divas reizes. Aizpērn debijā viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās otrajā kārtā, tādējādi viņai jāaizstāv 65 WTA ranga punkti.

Latvijas sieviešu tenisa otrā rakete Aļona Ostapenko sestdien pirmās kārtas mačā ar rezultātu 6-2, 6-1 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu.

Zīmīgi, ka trešajā kārtā abas Latvijas vadošās tenisistes var tikties savā starpā.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu