"Hurricanes" sasniedz NHL Austrumu konferences finālu

CopyDraugiem X Whatsapp
Karolīnas "Hurricanes" hokejisti.
Karolīnas "Hurricanes" hokejisti. Foto: nhl.com

Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubs Karolīnas "Hurricanes" piektdien Stenlija kausa izslēgšanas spēļu Austrumu konferences pusfināla ceturtajā spēlē ar rezultātu 5:2 (1:1, 3:0, 1:1) pārspēja un no tālākās dalības cīņā par kausu izslēdza Ņujorkas "Islanders".

Izšķirošo spēli abas komandas aizvadīja Karolīnas "Hurricanes" mājvietā.

Lielisku sniegumu Karolīnas rindās turpina demonstrēt abi jaunie somu spēlētāji Sebastians Aho un Teuvo Tereveinens - šonakt abi atzīmējās ar gūtiem vārtiem un rezultatīvu piespēli. Tikmēr pieredzējušais komandas vārtsargs Kērtiss Makelhinijs atvairīja 26 pretspēlētāju metienus.

"Tas nozīmē ļoti daudz gan man, gan faniem, gan visai komandai. Šī spēle bija nozīmīga visiem, kuri sēdēja pie TV ekrāniem, klausījās radio vai atbalstīja mūs arēna," pēc gūtās uzvaras teica komandas kapteinis Dastins Viljamss.

Viljamsam šī spēle paliks īpašā atmiņā, jo aizvadītajā mačā viņš guva savu 100.rezultativitātes punktu izslēgšanas spēlēs.

Savukārt "Islanders" rindās ar vārtiem izcēlās komandas līderis Metjū Barzals, bet vārtsargs Robins Lēners spēja tikt galā vien ar astoņiem no 11 metieniem un otrā perioda sākumā tika nomainīts, vārtos stājoties Tomasam Graisam.

"Hurricanes" vienība Austrumu konferences finālā spēkosies ar Bostonas "Bruins" un Kolumbusas "Blue Jackets" pāra uzvarētāju, kuras sestdien aizvadīs nākamo spēli. Pēc četrām aizvadītām spēlēm abas komandas cīnās neizšķirti 2-2. Sērija tiek aizvadīta līdz vienas komandas četrām uzvarām.

Tikmēr Rietumu konferences pusfinālā vadību pārņēmusi Dalasas "Stars", kas viesos ar 2:1 (1:0, 1:0, 0:1) pārspēja Sentluisas "Blues".

Sērijā līdz četrām uzvarām ar 3-2 sērijā šobrīd pārāka ir Dalasas komanda, bet nākamo spēli paredzēts aizvadīt svētdien.

Vārtus uzvarētāju rindās guva Esa Lindels un Džeisons Speca, bet amerikāņu vārtsargs Bens Bišops aizvadīja izcilu spēli, atvairot 38 pretinieku metienus.

"Šī bija laba spēle mums visiem. Man prieks, ka es spēju novest spēli līdz galam arī tad, kad kļūdījos ielaistajos vārtos. Mēs centīsimies nedaudz atpūsties, lai nākamajā spēlē varam gūt svarīgāko uzvaru šajā sērijā," apmierināts ar sniegumu pēc spēles bija Bišops.

Savukārt "Blues" rindās ar septītajiem vārtiem šajās izslēgšanas spēlēs izcēlās Džeidens Švarcs, kurš regulārajā sezonā 69 spēlēs spēja gūt vien 11 vārtus.

Pērn Stenlija kausā triumfēja Vašingtonas "Capitals", kas finālsērijā ar 4-1 pārspēja debitanti Vegasas "Golden Knights", pirmo reizi vēsturē kļūstot par NHL čempioni. Šīs abas komandas jau izstājušās no šīs sezonas Stenlija kausa izcīņas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu