Kristaps Blušs ar labu sniegumu atklāj drifta sezonu Krievijā

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau ziņots iepriekš, ka Kristaps Blušs šosezon nestartēs "Formula Drift" čempionātā. Šogad tiks braukts pilns Krievijas čempionāts - RDS (seši posmi). Komandā Lukoil Racing Team ir divi piloti – Kristaps Blušs un ukrainis Aleksejs Golovņa, kurš brauc ar savu Nissan, bet Kristaps ar savu Amerikas auto BMW E92 Eurofighter.

RDS norisinājās 3.- 4. Maijā Maskavā. Treniņi tika uzsākti ļoti veiksmīgi abiem sportistiem. Piektdienā tika aizvadīti kvalifikācijas braucieni. Kvalifikācija izrādījās veiksmīga abiem sportistiem - 1. vieta Aleksejam ar 97 punktiem un 2. vieta Kristapam ar 97 punktiem. Vienādu punktu rezultātā uzvarētājs tika noteikts pēc otrā kvalifikācijas brauciena punktiem, kuri Aleksejam bija nedaudz augstāki. Abi sportisti, uzrādot labākos kvalifikācijas rezultātus, veiksmīgi kvalificējās jau automātiski tandēmu cīņām TOP16.

Foto: Publicitātes foto

Tandēmu pirmā daļa TOP32 norisinājās jau piektdienas vakarā, kad tika noskaidrots, kas stāsies pretī sportistiem TOP16. TOP16 4.maijā savukārt pavadīja krāšņa Krievijas drifta čempionāta 10. sezona atklāšanas parāde.

Kristapam pretī TOP16 stājās Krievijas sportists Fjodors Vorobjovs ar netipisku auto driftam – 700 zirgspēku VAZ 2105 2JZ. Sportists lieliski sevi parādījis jau iepriekšējā RDS sezonā, kopvērtējumā paliekot 7.vietā.

Foto: Publicitātes foto

TOP16, rādot lielisku sniegumu, Kristaps guva uzvaru un iekļuva tālākajās tandēmu cīņās TOP8. Tur Kristapam pretī stājās Damirs Idiatuļins, kurš pagājušogad RDS nerādīja īpaši labu sniegumu, punktos iegūstot tikai vienā no posmiem.

Kristaps pirmajā braucienā aizvadīja labu vadošo braucienu, bet sekojošā braucienā Kristaps izbrauca no trases, abu braucienu rezultātā tiesneši lēma OMT (pārbraucienu). Pārbrauciena pirmajā braucienā notika neliela sadursme, kura gan netraucēja turpmāko driftu. Kristaps to turpināja stabili, bet sekojošajā braucienā abi braucēji pieļāva kļūdas, kā rezultātā tiesneši vēlreiz lēma par OMT. Otrajā braucienā Kristapam radās tehniskas problēmas automašīnai, kam sekoja izbraukšana no trases un apstāšanās. Sportistam tika dotas 5 minūtes laika, lai atgrieztos uz starta, kas tika arī izdarīts. Sekojošo braucienu Kristaps nobrauca ļoti skaistu, tas bija viens no labākajiem tandēmu braucieniem šo sacensību ietvaros, bet diemžēl tas nedeva vajadzīgo punktu pārsvaru, lai turpinātu tālāko cīņu.

Foto: Publicitātes foto

Šoreiz Kristapam cīņas beidzās TOP8, bet sacensību kopvērtējumā pēc pirmā posma viņš ierindojas 5.vietā ar 131 punktu. Komandas biedrs Aleksejs rādīja ļoti labu sniegumu visu tandēmu laiku, sacensības noslēdzot augstajā 2.vietā.

Komandas ieskaitē Lukoil Racing HGK drift 1.vieta šajā posmā.

Nākamais RDS posms tiks aizvadīts 25.- 26 maijā Rjazaņā, Atron Starptautiskajā trasē.

Materiāls tapis sadarbībā ar Latvian Drift

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu