Ugunsgrēkā Gulbenes novadā gājis bojā cilvēks

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Zane Bitere / LETA

Aizvadītajā diennaktī Gulbenes novadā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks, kurā gājis bojā cilvēks, informēja Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) preses pārstāve Inta Palkavniece.

Sestdien plkst.9.52 ugunsdzēsēji steidzās uz izsaukumu Gulbenes novadā, kur kādā dzīvojamā mājā bija izcēlies ugunsgrēks. Ierodoties notikuma vietā, ugunsdzēsēji konstatēja, ka ēkas virtuvē pie plīts dega malka un sadzīves mantas 7 kvadrātmetru platībā.

Pirms VUGD ierašanās iedzīvotāji saviem spēkiem no degošās un piedūmotās telpas iznesa laukā cilvēku un lokalizēja ugunsgrēku. Cilvēks tika nodots Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta mediķiem, kuri konstatēja viņa nāvi. Plkst.10.57 darbi notikuma vietā tika pabeigti.

Sestdien plkst.12.13 tika saņemts izsaukums uz Raunas novadu, kur no dzīvojamās mājas pagraba nāca dūmi. Tur dega sadzīves priekšmeti un koka konstrukcijas 15 kvadrātmetru platībā. Pirms VUGD ierašanās no ēkas bija evakuējušies 15 cilvēki. Savukārt ugunsdzēsēji evakuēja vēl vienu cilvēku, kā arī izglāba vēl vienu. Plkst.14.25 ugunsgrēks tika likvidēts.

Ņemot vērā, ka ir iestājies salīdzinoši vēss laiks, daļa iedzīvotāju atkal aktīvi izmanto savas apkures ierīces. VUGD aicina iedzīvotājus uzmanīgi apieties ar uguni un nepārkurināt krāsnis vai nenovietot pie krāsns priekšmetus, kas var aizdegties. Tāpat VUGD mudina uzstādīt savos mājokļos dūmu detektorus, kas savlaicīgi brīdinās par izcēlušos ugunsnelaimi.

Kopumā aizvadītajā diennaktī VUGD saņēma 59 izsaukumus, no kuriem 30 bija uz ugunsgrēku dzēšanu, 17 uz glābšanas darbiem un 12 maldinājumi.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu