Neilands izcīna otro vietu "Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo" velobrauciena kopvērtējumā

CopyDraugiem X Whatsapp
Krists Neilands
Krists Neilands Foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija

Latvijas čempions šosejas riteņbraukšanas grupas braucienā Krists Neilands no "Israel Cycling academy" komandas svētdien izcīnīja otro vietu Spānijā notikušā "Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo" velobrauciena (UCI kat.2.1) kopvērtējumā.

Svētdien braucējiem bija jāveic noslēdzošais - trešais - velobrauciena posms, kurā bija jāmēro 119 kilometrus gara distance ar vienu otrās kategorijas kāpumu septiņus kilometrus pirms finiša. Par uzvarētāju, finišu sasniedzot pēc divām stundām 50 minūtēm un 51 sekundes, kļuva portugālis Edgārs Pintu no "W52"/"FC Porto" komandas.

Pintu ieguva vadību trases beigu daļā, ko līdz finišam arī nosargāja, bet tuvākie sekotāji atpalika četras sekundes. Neilands noslēdzošajā posmā bija sestais, finišējot sekotāju grupā.

Savukārt kopvērtējumā par uzvarētāju tika kronēts kolumbietis Rihards Karapass no "Movistar" komandas, bet uzreiz aiz viņa sekoja Neilands, atpalikdams par divām minūtēm. Pirms šī posma otrais bija slavenais spānis Mikels Landa no "Movistar" vienības, taču viņš svētdien neizgāja uz starta.

Par otro vietu šajās sacensībās Neilands saņēma 85 Starptautiskās Riteņbraukšanas savienības (UCI) punktus.

"Vuelta Asturias Julio Alvarez Mendo" velobrauciens notika jau 62.reizi. 1991.gadā šajās sacensībās uzvaru svinēja Latvijas riteņbraucējs Pjotrs Ugrjumovs.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu