Markess pēc uzvaras Spānijā pārņem vadību MotoGP kopvērtējumā

LETA/AFP
CopyDraugiem X Whatsapp
Marks Markess
Marks Markess Foto: Reuters/ScanPix

Pašreizējais čempions, spānis Marks Markess no "Repsol Honda" vienības svētdien guva uzvaru pasaules motošosejas čempionāta ceturtā posma - Spānijas "Grand Prix" - prestižākās "MotoGP" klases ieskaitē, vienlaicīgi pārņemot arī vadību kopvērtējumā.

Markess svētdien guva otro uzvaru šosezon, jo pirms tam viņš marta izskaņā bija labākais sezonas otrajā etapā Argentīnā.

Svētdienas sacensībās Markess finišā apsteidza savu tautieti Aleksu Rinu no "Suzuki Ecstar" komandas, kamēr trešais bija vēl viens spānis Maveriks Vinjaless no "Monster Energy Yamaha", tiekot pie sava pirmā goda pjedestāla šosezon.

Tikmēr leģendārais itālis Valentīno Rosi ("Monster Energy Yamaha") svētdien bija sestais.

Šosezon teicamu sniegumu demonstrējošajam Markesam izdevies pārņemt vadību kopvērtējumā - ar 70 punktiem viņš ir līderis, bet viens punkts mazāk ir Rinam. Savukārt trešais ar 67 punktiem ir Andrea Dovicioso ("Mission Winnow Ducati"), kurš svētdien bija ceturtais.

Nākamais posms notiks pēc divām nedēļām Francijā.

Iepriekšējā sezonā par čempionu tika kronēts Markess. Viņš ir pieckārtējs pasaules čempions un pēdējo trīs gadu "MotoGP" klases uzvarētājs. Spānis prestižākajai klasei pievienojās 2013.gadā un jau savā debijas sezonā kļuva par čempionu.

Šogad tiks aizvadīti 19 posmi, sezonai noslēdzoties novembrī Valensijā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu