Sevastova un Ostapenko aizvadīs Madrides turnīra otrās kārtas mačus

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko
Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko Foto: AFP/Scanpix/TVNET kolāža

Latvijas tenisa zvaigznes Anastasija Sevastova un Aļona Ostapenko pirmdien aizvadīs prestižā Madrides WTA "Premier" sērijas turnīra otrās kārtas mačus. Abām tenisistēm spēles sāksies plkst.13 pēc Latvijas laika.

Pasaules ranga 13.vietas īpašniece Sevastova, kura turnīrā izlikta ar 12.numuru, spēkosies pret WTA ranga 29.pozīcijas īpašnieci rumānieti Mihaelu Buzarnesku.

Savukārt planētas 31.rakete Ostapenko otrajā kārtā sacentīsies pret nīderlandieti Kiki Bertensu, kura ir WTA ranga septītās vietas īpašniece un ar šādu numuru izlikta Madrides turnīrā.

Zīmīgi, ka, abām tenisistēm gūstot uzvaru otrajā kārtā, viņas trešajā kārtā spēkosies savā starpā.

Sevastova ar Buzarnesku līdz šim spēkojušās vienu reizi, turklāt tas notika tālajā 2008.gadā, kad Latvijas tenisiste zemākas raudzes ITF turnīrā guva uzvaru ar 6-2 6-3.

Madrides turnīra pirmajā kārtā Sevastova ar 0-6, 6-3, 6-2 uzvarēja beļģieti Kirstenu Flikpensu, kura pasaules rangā ir 59.pozīcijā.

Par otrās kārtas sasniegšanu Sevastova nopelnījusi 65 WTA ranga punktus.

Savukārt Buzarensku pirmajā kārtā ar 6-3, 6-2 uzvarēja Austrālijas tenisisti Ajlu Tomļanoviču (WTA 43.).

Pašlaik 31 gadu vecā Buzarensku karjeras laikā izcīnījusi vienu WTA titulu, kad jūlijā viņa triumfēja Sanhosē notikušajā WTA "Premier" turnīrā. Tieši pagājušajā gadā viņa piedzīvoja izlaušanās sezonu, jo viņa sasniedza trīs finālus, kas ir līdz šim vienīgie rumānietes karjerā.

Pērn Buzarensku sasniedza arī karjeras rekordu WTA rangā, pakāpjoties uz 20.pozīciju. Šosezon gan viņai tik sekmīgi nav klājies, jo rumāniete visu turnīru ietvaros guvusi piecas uzvaras un piedzīvojusi 14 zaudējumus.

Tikmēr Sevastova 20 spēlēs izcīnījusi desmit uzvaras, tomēr ar augstiem sasniegumiem viņa nav izcēlusies, lai gan sezonas pirmajā "Grand Slam" turnīrā - Austrālijas atklātajā čempionātā - viņa tika līdz trešajai kārtai.

Sevastova Madrides turnīrā spēlējusi divas reizes. Aizpērn debijā viņa sasniedza pusfinālu, bet pērn apstājās otrajā kārtā, tādējādi viņai bija jāaizstāv 65 WTA ranga punkti.

Savukārt Ostapenko ar Bertensu līdz šim spēkojušās divas reizes, bet iepriekšējā tikšanās reize bija 2016.gadā. Abas guvušas pa vienai uzvarai.

Madrides turnīra pirmajā kārtā Ostapenko ar 6-2, 6-1 uzvarēja krievieti Anastasiju Pavļučenkovu, kura pasaules rangā ir 35.vietā.

Tikmēr Bertensa ar 6-3, 6-2 pirmajā mačā pieveica čehieti Kateržinu Sinjakovu, kura reitingā ir 44.pozīcijā.

Bertensa, kurai ir 27 gadi, karjeras laikā guvusi septiņus WTA titulus, turklāt viņa pirms trim gadiem spēlēja Francijas atklātā čempionāta pusfinālā. Pagājusī sezona viņai bija labākā karjerā, jo viņa guva četrus WTA titulus un debitēja pasaules ranga pirmajā desmitniekā.

Savukārt šosezon Bertensa uzvarēja "Premier" sacensībās Sanktpēterburgā. Kopumā viņai šogad visos turnīros 20 uzvaras un deviņi zaudējumi.

Ostapenko šosezon uzvarējusi septiņās no 17 cīņām. Latvijas tenisiste pēdējā laikā gan spēlējusi nesekmīgi, jo viņai visu turnīru ietvaros bija piecu zaudējumu sērija.

Ostapenko Madrides turnīrā iepriekš bija startējusi divas reizes, abās ciešot zaudējumu pirmajā kārtā, tajā skaitā arī pērn notikušajās sacensībās. Viņai šajā turnīrā bija jāaizstāv desmit WTA ranga punkti.

Pirmdien Sevastovai un Ostapenko iecerētas cīņas arī dubultspēlēs. Sevastova pārī ar Pavļučenkovu spēkosies ar vācieti Annu Lēnu Grēnfeldi un nīderlandieti Demi Šūrsu. Savukārt Ostapenko kopā ar Veru Zvonarevu no Krievijas sacentīsies pret taivāniešu Latišu un Kaičeņu Čanām, kuras kopā uzvarējušas 12 WTA turnīros.

Turnīrs Madridē ir pēdējās nozīmīgās sacensības pirms māla sezonas kulminācijas - Francijas atklātā čempionāta.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu