Mīnas sprādzienā Latvijā gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante; ievainoti divi karavīri

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Zarife Hasanaja
Zarife Hasanaja Foto: 360grade.al

Mīnas sprādzienā Latvijā pirmdien gājusi bojā Albānijas Bruņoto spēku virsleitnante, kas piedalījās NATO Otrā pasaules kara spridzekļu neitralizēšanas misijā, un ievainoti vēl divi karavīri, paziņojis Albānijas Bruņoto spēku Ģenerālštāba priekšnieks Bardils Kolcaku.

"Smags incidents šodien noticis Latvijā, kur mīnas sprādzienā gājusi bojā virsleitnante Zarife Hasanaja. Ievainots arī kontingenta komandieris Klodians Tanuši un seržants Julians Kapajs," viņa teikto citē laikraksts "Albanian Daily News".

Latvijas Aizsardzības ministrija (AM) pulksten 15:00 sasauca preses konferenci, kurā plašāk informēja par pirmdien notikušo negadījumu Ādažu bāzē.

Preses konferencē piedalījās Nacionālo bruņoto spēku (NBS) komandieris Leonīds Kalniņš, kā arī NATO kaujas grupas Latvijā pārstāvji.

Plašāku informāciju par negadījumu AM līdz preses konferencei nesniedz.

NBS pirmdien savā tviterkontā informēja, ka pagājušajā nedēļā Latvijas armijas nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas speciālisti neitralizēja 343 sprādzienbīstamos priekšmetus.

Aizsardzības ministrs Artis Pabriks (AP) izteicis līdzjūtību Albānijas karavīru piederīgajiem un uzsvēris, ka mācību laikā notikušais incidents tiks rūpīgi izmeklēts.

Latvijas ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) izteicis līdzjūtību bojā gājušās kareives ģimenei un novēlējis ātru atveseļošanos ievainotajiem. "Latvija ir ļoti pateicīga mūsu sabiedrotajai Albānijai par ieguldījumu NATO misijā, šis ir ļoti skumjš brīdis mums visiem," raksta ministrs.

Latvijas Valsts prezidents Raimonds Vējonis un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV) izteikuši līdzjūtību bojā gājušās virsleitnantes ģimenei un novēlējuši ātru atveseļošanos ievainotajiem. "Latvija ir ļoti pateicīga mūsu sabiedrotajai Albānijai par ieguldījumu NATO misijā, šis ir ļoti skumjš brīdis mums visiem," raksta amatpersonas.

Latvijā dienesta pienākumus pilda aptuveni 20 nesprāgušās munīcijas neitralizēšanas inženieri no Albānijas.

Daudznacionālo kaujas grupu Latvijā vada Kanāda, un to veido aptuveni 1400 karavīru no Albānijas, Čehijas, Itālijas, Kanādas, Melnkalnes, Polijas, Slovākijas, Slovēnijas un Spānijas, kas rotācijas kārtībā pilda dienesta pienākumus Latvijā, piedaloties mācībās kopā ar NBS, tādējādi uzlabojot savietojamību ar reģionālajiem sabiedrotajiem, lai spētu reaģēt uz drošības vides izaicinājumiem.

CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu