Ķīna joprojām plāno uz Vašingtonu sūtīt sarunu delegāciju (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: Reuters/ScanPix

Ķīnas valdība pirmdien paziņoja, ka joprojām plāno sūtīt sarunu delegāciju uz ASV paredzētajām tirdzniecības pārrunām, neskatoties uz to, ka Savienoto Valstu prezidents Donalds Tramps solīja šonedēļ paaugstināt muitas tarifus.

Tirdzniecības pārrunas ar ASV Vašingtonā ieplānotas trešdien, un šis tiek uztverts kā pēdējās cerības sarunu raunds, lai panāktu vienošanos.

Tramps svētdien paziņoja, ka Savienotās Valstis piektdien no 10% līdz 25% paaugstinās muitas tarifus Ķīnas precēm 200 miljardu dolāru vērtībā, jo tirdzniecības sarunas ar Ķīnu virzās pārāk lēni.

"Desmit mēnešus Ķīna maksā ASV 25% tarifus par augsto tehnoloģiju ražojumiem 50 miljardu dolāru vērtībā un 10% par citām precēm 200 miljardu dolāru vērtībā," tviterī skaidroja Tramps.

"Šie 10% piektdien tiks paaugstināti līdz 25%," norādīja ASV prezidents.

Pagājušajā gadā ASV un Ķīna divpusējā tirdzniecībā noteica muitas tarifus precēm 360 miljardu dolāru vērtībā. Taču decembrī Tramps un Ķīnas prezidents Sji Dzjiņpins vienojās atturēties no tālākas eskalācijas.

Tomēr svētdien Tramps tviterī rakstīja: "Tirdzniecības vienošanās ar Ķīnu turpinās, bet pārāk lēni, jo viņi mēģina no jauna runāt [par jautājumiem, par kuriem ir panākta vienošanās]. Nē!"

Taču, neskatoties uz šiem izteikumiem, Ķīnas Ārlietu ministrijas preses pārstāvis paziņojis, ka valsts sarunu delegācija šobrīd gatavojas doties uz ASV, lai veiktu pārrunas.

"Mēs joprojām ceram, ka ASV var sadarboties ar Ķīnu, iet kopā plecu pie pleca un censties panākt abpusēji izdevīgu vienošanos, balstoties uz kopīgu cieņu," preses brīfingā sacīja ministrijas pārstāvis.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu