Saseksas hercogienei Meganai sākušās dzemdības

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Grūtniece Megana apmeklē Londonas Nacionālo teātri
Grūtniece Megana apmeklē Londonas Nacionālo teātri Foto: Reuters/AP/Scanpix

Pirmdien, 6. maijā, Bekingemas pils nāca klajā ar paziņojumu, ka hercogienei Meganai sākušās dzemdzības. Ap pulksten 16:30 pēc Latvijas laika princis Harijs nāca klajā ar paziņojumu, ka Megana laidusi pasaulē dēlu. 

Ziņa papildināta

"Mums ir prieks paziņot, ka Meganai un man šorīt piedzimis zēns - ļoti veselīgs puika," viņš sacījis. "Māmiņai un bērnam klājas neticami labi. Tas ir apbrīnojamākais pārdzīvojums, kādu vien spēju iedomāties."

Jaundzimušais princis, kuram vēl nav dots vārds, kļuvis par septīto pretendentu uz Apvienotās Karalistes troni pēc sava vectēva prinča Čārlza, viņa vecākā dēla prinča Viljama un viņa bērniem Džordža, Šarlotes un Luisa un sava tēva prinča Harija.

Par jaunās karaļnama atvases nākšanu pasaulē pirmajai paziņots karalienei Elizabetei II.

Saseksas hercogi jāvārdu viens otram teica 2018. gada 19. maijā, bet par hercogienes grūtniecību pasaule uzzināja oficiālā paziņojumā no Kensingtonas pils  - 2018. gada 15. oktobrī. 

Saseksas hercogu pirmdzimtais vai pirmdzimtā nenēsās titulu “princis” vai “princese”. Izrādās, viss nonāk pie Lielbritānijas karaliskās ģimenes zelta likuma, kurā teikts, ka tituli «princis», «princese» un «Viņa Karaliskā Augstība» tiek piešķirti monarha bērniem vai mazbērniem. Princis Džordžs un princese Šarlote ir izņēmums. Tas tādēļ, ka princis Viljams ir nākamais rindā uz troni pēc sava tēva prinča Čārlza, kurš ieņems savas mātes karalienes Elizabetes II vietu. 2013. gadā karaliene noteica jaunu kārtību, kas oficiāli stājās spēkā 2015. gadā, divus mēnešus pirms Šarlotes dzimšanas. Tas ļāva viņai piešķirt tādu pašu karalisko titulu kā Džordžam. Ja izmaiņas nebūtu veiktas, burvīgā mazā dāma būtu lēdija Šarlote Mountenbata-Vindzora. 

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu