Grupa "Carousel" aizvadījusi pirmo mēģinājumu uz Eirovīzijas skatuves (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Latvijas delegācija ir ieradusies Izraēlā, kur jau sākusies gatavošanās 64. starptautiskajam Eirovīzijas dziesmu konkursam. Pirmdien Telavivas Expo arēnā notika pirmais otrā pusfināla mēģinājums, kurā savu priekšnesumu uz lielās skatuves pirmo reizi izmēģināja arī grupa “Carousel”. Pēc mēģinājuma Latvijas pārstāvji piedalījās preses konferencē un sniedza vairākas individuālās intervijas medijiem.

Skatuves priekšnesumu “Carousel” dziesmai “That Night”, kas tiesības pārstāvēt Latviju Eirovīzijā izcīnīja LTV autoru un izpildītāju konkursā “Supernova 2019”, veido divi pieredzējuši radošie režisori no Zviedrijas – Rennijs Miro (Rennie Mirro) un Filips Adamo (Filip Adamo). Abi zviedru producenti un režisori iepriekš veidojuši vairākus Eirovīzijā atzinīgi novērtētus skatuves priekšnesumus dziesmām, kas starptautiskajā konkursā pat plūkušas uzvaras laurus, piemēram, Loreen dziesmai “Euphoria” un Måns Zelmerlöw dziesmai “Heroes”.

"Carousel"
"Carousel" Foto: Andres Putting, Thomas Hanses

“Mums patika, kāds bija “Carousel” priekšnesums konkursā “Supernova”, taču mūsu uzdevums ir pacelt to jaunā līmenī, atbilstoši Eirovīzijas lielajai skatuvei,” pēc pirmā mēģinājuma sacīja Filips Adamo.

“Mūsu prioritāte ir, lai kopējā Eirovīzijas TV šovā “Carousel” tiktu pamanīti.

“That Night” ir dziesma, kas strādā arī bez milzīga skatuves šova. Vēlējāmies saglabāt intimitāti nakts debesu aizsegā, kam seko saullēkts, kas dziesmas noslēgumā izgaismo skatuvi. Šobrīd maksimāli precīzi jāredz, kā viss kopumā izskatīsies TV ekrānā, tāpēc ir svarīgi uzvilkt skatuves tērpu jau mēģinājumos.”

Mūziķu skatuves tērpi šogad tapuši sadarbībā ar Latvijas dizaineri Līgu Bangu. Priekšnesuma laikā uz skatuves būs redzama tikai grupa “Carousel” – soliste Sabīne Žuga, ģitārists Mārcis Vasiļevskis, kontrabasists Staņislavs Judins un bundzinieks Mareks Logins, taču “That Night” izpildīšanā piedalās arī bekvokālistes Zane Biķe-Slišāne un Annemarija Moiseja. Tāpat Latvijas komandā strādā skaņu režisors Aleksandrs Volks, kurš palīdzējis tapt arī “Carousel” drīzumā gaidāmajam debijas EP albumam.

Lasi interviju ar Mārci Vasiļevski šeit.

Kopumā šogad konkursā piedalās 41 dalībvalsts. Finālisti tiks noskaidroti divos pusfinālos, kas notiks 14. maijā un 16. maijā. Grupa “Carousel” konkursā uzstāsies 2. pusfinālā ar piekto kārtas numuru. Latvijas pārstāvjiem būs jākonkurē ar Šveices, Albānijas, Zviedrijas, Azerbaidžānas, Īrijas, Austrijas, Moldovas, Maķedonijas, Norvēģijas, Krievijas, Nīderlandes, Rumānijas, Horvātijas, Dānijas, Armēnijas, Lietuvas un Maltas pārstāvjiem. Taču vēl pirms tam, 15. maijā, “Carousel” gaidīs pirmais lielais pārbaudījums – ģenerālmēģinājums, kuru vērtēs arī starptautiska žūrija. Izšķirošā cīņa par uzvaru šī gada starptautiskajā Eirovīzijas dziesmu konkursā norisināsies lielajā finālā 18. maijā. Abus konkursa pusfinālus, kā arī finālu varēs vērot tiešraidē LTV1.

Latvijas delegācijas gaitām Izraēlā var sekot līdzi ne tikai Latvijas Televīzijas un konkursa “Supernova” sociālo tīklu kontos, bet arī tiešsaistes dienasgrāmatā

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu