Galēji labējā Lepēna pošas vizītē uz Igauniju (6)

TVNET/LETA/BNS
CopyLinkedIn Draugiem X
Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna
Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna Foto: AP/Scanpix

Igauniju tuvākajā laikā apmeklēs Francijas galēji labējā politiķe Marina Lepēna, paziņojis Igaunijas parlamenta Konstitucionālās komisijas priekšsēdētājs Jāks Madisons, kurš pārstāv Konservatīvo tautas partiju (EKRE).

Madisons sociālās saziņas vietnē "Facebook" rakstīja, ka "tuvākajā laikā Igauniju apmeklēs populārākā nacionāliste Francijā Marina Lepēna, kuru pavadīs virkne citu labējo". Viņš norādīja, ka vizīte saistīta ar šomēnes gaidāmajām Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanām.

EKRE politiķis solīja tuvāko dienu laikā sniegt plašāku informāciju par Lepēnas vizīti Igaunijā.

Francijas galēji labējās partijas "Nacionālā apvienība" līdere Lepēna vairākkārt paudusi prokremliskus paziņojumus, tostarp sacījusi, ka NATO par savu misiju būtu jānosaka cīņa pret terorismu un islāmu. "Kādēļ NATO ir nepieciešama pēc PSRS sabrukuma? Tas ir galvenais jautājums. Kādēļ gan nedot aliansei jaunu misiju - cīņu pret islāmu un terorismu?" Lepēna teica intervijā televīzijas kanālam "Cnews", piebilstot, ka "saistībā ar šādu misiju Krievijai vajadzētu iestāties NATO".

Pēc tikšanās ar Krievijas prezidentu Vladimiru Putinu Lepēna sacīja, ka viņš iemieso "jaunu pasaules redzējumu". "Viņš iemieso suverēnu tautu," paziņoja Lepēna.

Tāpat viņa par likumīgu ir nodēvējusi Ukrainas Krimas pussalas pievienošanu Krievijai. "Es nekādā gadījumā neuzskatu, ka notikusi nelikumīga aneksija: bija referendums, Krimas iedzīvotāju nolēma pievienoties Krievijai. Es neredzu nekādu iemeslu šaubām par šo referendumu," "Nacionālās frontes" līdere teica televīzijas intervijā.

Krievija Ukrainai piederošo Krimas pussalu anektēja 2014.gada martā pēc starptautiski neatzīta referenduma.

Komentāri (6)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu