Satiksmes ministrs izsaka neuzticību vairākiem "Latvijas dzelzceļa" valdes locekļiem (27)

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits
Satiksmes ministrs Tālis Linkaits Foto: Zane Bitere/LETA

Satiksmes ministrs Tālis Linkaits (JKP) otrdien preses konferencē paziņoja par neuzticības izteikšanu AS "Latvijas dzelzceļš" (LDz) valdes priekšsēdētājam Edvīnam Bērziņam un diviem valdes locekļiem - Aivaram Strakšas un Ainim Stūrmanim. 

Linkaits sacīja, ka otrdien ticies ar LDz vadību un dalījies iespaidos. Viņš atgādināja iepriekš pausto - sākot darbu, uzņēmumi tiks vērtēti, tiks vērtēts to darbs, lai novērstu dažāda veidu shēmošanu un koruptīvus darījumus nozarē. 

“Veicot izvērtējumu, šodien informēju “Latvijas Dzelzceļa” vadību, ka tai nevaru uzticēties,” teica Linkaits.

Viņš arī norādīja, ka pašlaik tiek kropļots tirgus, kas draud ar sankcijām no Eiropas Komisijas puses. Tāpat viņš norādīja uz potenciālu korupciju un shēmošanu nozarē, informācija nodota arī Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojam.

“Pirmais priekšstats – daudzas lietas vidējā, augstākajā līmenī tiek darītas necaurspīdīgi, dodot iespēju veikt koruptīvas darbības,”

pauda ministrs.

Viņš norādīja, ka valde pašlaik nav rīkojies kā godprātīgs saimnieks, akcentējot, ka paustais neattiecas un Ēriku Šmukstu. 

Viņš gan neprecizēja par kādām tieši koruptīvām darbībām ir runa, vienlaikus piebilstot, ka summas ir lielas. Kā piemēru Linkaits nosauca reklāmas līgumus, kas pašlaik izskatās, ka tie īsti nav saistīti ar uzņēmuma darbībām. 

Runājot par līgumiem, kuri sējuši šaubas, Linkaits sacīja, ka tie nav “gadus seni”, bet gan pašlaik esošie līgumi. 

Par lēmumu atlaist valdi lems “Latvijas Dzelzceļa” padome. Padome sēdi sasauks nākamajā nedēļā.

Šobrīd "Latvijas dzelzceļa" valdē strādā valdes priekšsēdētājs Edvīns Bērziņš, kā arī valdes locekļi Aivars Strakšas, Ēriks Šmuksts un Ainis Stūrmanis.

"Latvijas dzelzceļš" ir publiskās lietošanas dzelzceļa infrastruktūras pārvaldītājs un koncerna "Latvijas dzelzceļš" valdošais uzņēmums. Koncernā ietilpst arī sešas meitassabiedrības - "LatRailNet", kas veic infrastruktūras maksas noteikšanu un dzelzceļa infrastruktūras jaudas sadali, "LDZ Cargo", kas nodrošina dzelzceļa kravu pārvadājumus un starptautiskos pasažieru pārvadājumus, infrastruktūras būvniecības un uzturēšanas uzņēmums "LDZ infrastruktūra", ritošā sastāva remonta un uzturēšanas uzņēmums "LDZ ritošā sastāva serviss", apsardzes uzņēmums "LDZ apsardze", kā arī loģistikas uzņēmums "LDZ loģistika".

Komentāri (27)CopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu