Paaugstinām griestus: nianses, kas vizuāli pagarinās sienas

TVNET
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Unsplash

Augstajiem griestiem nekustamā īpašuma tirgū ir savas priekšrocības – šādi dzīvokļi parasti ir dārgāki, tie savā ziņā ir arī greznāki un plašāki. Tomēr arī samērā zemi griesti nebūt nenozīmē, ka šādi dzīvokļi ir kaut kādā ziņā sliktāki – ar dažādiem interjera dizaina trikiem ir iespējams paaugstināt griestus un vizuāli padarīt telpas plašākas.

Izvairies no tapešu maliņām

Tapešu maliņas un griestu dekoratīvie elementi ļoti izteikti nodala griestus no sienas, kādēļ griesti izskatās pat zemāki nekā tie patiesībā ir. Lai griesti izskatītos augstāki, krāso sienas no grīdas līdz pat pašai augšējai sienas malai. Ja izmanto flīzes, noklāj ar tām visu sienu līdz pat griestiem.

Izplati gaismu ar glancētu krāsu

Šis triks noderēs arī tiem, kas prāto, kā padarīt telpu plašāku – gaisma spēj vizuāli paplašināt telpu, tāpēc to ir nepieciešams izkliedēt. Lielisks palīgs ir lieli spoguļi, taču tikpat efektīgu darbu paveiks glancēta sienas krāsa. Gaiša un glancēta krāsa izgaismos telpu un izkliedēs gaismu. Lai dzīvokli efektīgāk izgaismotu, ņem talkā vairākus gaismas avotus, piemēram, stāvlampas un galda lampas.

Paaugstini iebūvētās mēbeles

Augstu griestu iespaidu radīs mēbeles, kas saskarsies ar griestu līniju, proti, virtuves skapīšus, plauktus un skapjus iebūvē tā, lai tie stieptos no grīdas līdz griestiem.

Izveido dekoratīvu sienas apmetumu no grīdas līdz griestiem

Arī nelielos dzīvokļos dekoratīvais panelējums nav liegta lieta, taču to izbūvēšanai ir jāievēro noteiktas nianses. Griesti izskatīsies augstāki, ja dekoratīvais panelējums stiepsies no grīdas līdz griestiem – ja panelējums sadalīs sienu horizontālā veidā, telpa acumirklī izskatīsies mazāka un griesti – īsāki.

Ņem talkā garas, horizontālas līnijas

Savukārt, runājot par mēbeļu horizontālajām līnijām, tās tieši nāks par labu griestu paaugstināšanai. Izvēlies piekarināmos plauktus sienas krāsām līdzīgos toņos un ar tiem izveido garākas, horizontālas līnijas. Šādas mēbeles kļūs par sienas centrālo elementu un novērsīs skatu no zemajiem griestiem.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu