Mūsdienu arhitektūra pārsteidz: vasaras māja ar jumtu-baseinu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Instagram/anti_reality

Mūsdienu arhitektūra ir ar katru dienu pārsteidz arvien vairāk un vairāk – šobrīd pieejamie materiāli, tehnoloģijas un dominējošais modernisma virziens ļauj arhitektiem izpausties neiedomājamā līmenī. To pierāda arī amerikāņu avangarda arhitektu grupējums "Anti Reality", kas ir radījis kādas neparastas savrupmājas projektu – trijstūrveida māju ar jumtu-baseinu.

Neparastās mājas projekta autori, arhitektu grupa "Anti Reality" skaidro, ka šī savdabīgā projekta mērķis ir radīt ēku, kas būtu pilnībā atvērta apkārtējai videi un ļautu tās iemītniekiem novērot un saplūst ar dabu. Vienstāva vasaras nama nama koncepts ir radīts ar mērķi nodrošināt nevainojamu skatu uz jūru vai okeānu, vienlaikus ļaujot māju novietot uz nelīdzenas virsmas un nebojājot jūras krasta kāpas.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANTIREALITY (@anti__reality) on

85 kvadrātmetru plašo māju ir iespējams izbūvēt uz klinšainiem, smilšainiem un pat akmeņainiem jūras vai okeāna krastiem ar vai bez tieša kontakta ar ūdeni. Mājai ir radīti divi nodalījumi – dzīvojamā telpa pirmajā stāvā; baseins – otrajā stāvā. Trijstūrveida formas dēļ, mājas centrālajā daļā ir plānots ierīkot viesistabu jeb tās zonējumu, bet virtuvi, vannasistabu un guļamistabu – trijstūra leņķos. Vannasistabai ir paredzēts slēgts, ovāls kambaris, kas atradīsies vienā no mājas leņķiem. Arī pārējos mājas leņķos būs ierīkotas bīdāmas sienas, ar kuru palīdzību būs iespējams leņķu daļas pārvērst par ovālu istabas nodalījumu vai pat aizvilkt sienas ap visu mājas perimetru.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANTIREALITY (@anti__reality) on

Mājas jumts ir veidots tā, lai tas spētu pildīt gan jumta gan ūdens rezervuāra funkcijas, proti, tas var pārtapt par baseinu. Jumtā ir paredzēts iebūvēt trīs notekcaurules, kas kontrolētu vienmērīgu ūdens līmeni, neļaujot jumtam pārplūst lietus laikā.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by ANTIREALITY (@anti__reality) on

CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu