"Rīgas dzirnavnieks" attīstībā plāno ieguldīt aptuveni piecus miljonus eiro

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Evija Trifanova/LETA

Graudu pārstrādes uzņēmums "Rīgas dzirnavnieks" uzņēmuma attīstībā līdz 2021.gadam plāno ieguldīt aptuveni piecus miljonus eiro ar mērķi nostiprināt uzņēmuma pozīcijas Baltijas un eksporta tirgos, aģentūrai LETA pavēstīja kompānijā.

Uzņēmumā norādīja, ka pēdējos desmit gados apjomīgākā modernizācijas projekta ietvaros jau ir uzsāktas iepirkumu un līgumu slēgšanas procedūras jaunu iekārtu, aprīkojumu un būvniecības projektu īstenošanai, piesaistot Eiropas Savienības (ES) Eiropas lauksaimniecības fonda līdzekļus. Modernizācija ļaus "Rīgas dzirnavniekam" sākt fasētu zirņu un pupu produktu ražošanu, kas ir jauns darbības segments. Vienlaikus notiek sagatavošanās darbi, lai uz vietas ražotnē varētu ražot arī makaronus.

Kompānijā informēja, ka līdz šim uzsākti priekšdarbi, lai modernizētu auzu un kviešu ražotnes, kā arī graudu pieņemšanu un pirmapstrādi. Lai vēl vairāk uzlabotu kvalitāti, nolemts iegādāties jaunu aprīkojumu laboratorijai, paplašinot tās funkcijas un testēšanas iespējas. Tāpat plānots iegādāties noliktavas aprīkojumu, uzlabojot tās funkcionalitāti. Daļa investīciju tiek ieguldītas iekārtās, lai paaugstinātu kvalitātes standartus, atbilstoši jaunākajām pasaules tendencēm. Viens no virzieniem ir no pārtikas kvalitātes viedokļa vēl drošāki iepakojumi, kas vienlaikus pavērs iespējas fasēt dažādus jaunus produktus.

"Rīgas dzirnavnieks" direktore Anita Skudra norāda, ka uzņēmums sācis vairākus ilgtermiņa projektus, kas dos iespēju ne tikai sākt ražošanu jaunos produkcijas segmentos, bet arī paaugstinās uzņēmuma konkurētspēju.

"Nebijis izaicinājums ir gan plānotā cieto kviešu šķirņu pārstrāde un no tiem makaronu ražošana, gan arī pākšaugu - zirņu un pupu - un citu graudaugu kā rīsu pārstrāde un fasēšana. Šie Latvijā ražoti produkti paplašinās "Herkuless" zīmola sortimentu. Mums ir svarīgi turpināt uzņēmuma izaugsmi un mēs to redzam jaunu, ambiciozu plānu īstenošanā, kas ļauj uzlabot konkurētspēju un stiprināt tirgus pozīcijas," sacīja Skudra.

LETA jau vēstīja, ka "Baltic Mill", kuras uzņēmumu grupā ietilpst arī "Rīgas dzirnavnieks", paziņojis par plāniem daudz spēcīgāk attīstīt vietējās ražotnes Baltijā un tuvākajos gados ieguldīs aptuveni 10 miljonus eiro to tirgus pozīciju stiprināšanā. Modernizācijas plānus uzņēmums īsteno ES Eiropas lauksaimniecības fonda lauku attīstībai (ELFLA) pasākuma "Ieguldījumi materiālajos aktīvos" ietvaros.

Tāpat ziņots, ka "Rīgas dzirnavnieks" pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, strādāja ar 23,73 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 258 344 eiro.

Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. ''Rīgas dzirnavnieks" ražo un pārdod graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Svarīgākais
Uz augšu