Brīvdienās Biķerniekos uz starta izies arī latviešu autosporta meistars Jānis Horeliks

TVNET Auto
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē no 10. līdz 12.maijam norisināsies Baltijas autošosejas sacensības DeWalt Grand Prix, kuru ietvaros tiks aizvadītas arī cīņas atraktīvajā Legends klasē. Tajā uz starta izies arī pieredzējušais latviešu autosportists Jānis Horeliks, kuram pirms sacensībām uzdevām dažus jautājumus par esošo un gaidāmo.

Kāpēc Legends klase?

Legends klasi esmu izvēlējies, jo tā ir aizraujoša, dinamiska, stilīga un ar daudz dalībniekiem. Legends mašīnas ir stingri limitētas no noteikumu puses, kas ļauj būt diezgan vienādām. Protams, arī izmaksas ir zemākas nekā sportiskajās salonmašīnās.

Foto: Publicitātes foto

Zinām, ka Legends sacīkšu auto ir ar moča motoru. Vai tas nemazina azartu? Jo zinām, ka esi braucis Paikspīkā ar krietni vien jaudīgākiem elektroauto.

Noteikti nē, azarts jau rodas no dalībnieku konkurences un cīņas. Legends ir Yamaha XJR1300 motors ar 150 zirgspēkiem. Automašīnas minimālais svars ar pilotu ir 590 kg. Tādējādi auto sanāk ļoti dinamisks un ātrs. Protams, braucot Paikspīkā ar jaudīgo elektroauto, sajūtas ir citādākas.

On-board video no Jāņa Horelika sacīkšu auto

Gadiem ejot, cīņas spars un aizrautība braukt ātri nemazinās?

Tad, kad trasē ir cīņa par pozīciju, vienkārši nevari atļauties atslābt. Vienmēr jau gribās braukt ātrāk. Ja jaunībā dažās situācijās ar dullumu izdevās kādu vietu izcīnīt, tad tagad  esmu kļuvis nedaudz apdomīgāks.

Foto: Publicitātes foto

Kādu reģionu aptver tevis izvēlētā Legends klase? Latviju? Eiropu?

Šaja klasē - Legends - sacensības notiek visā pasaulē, jo ir ļoti populāras. Ir arī kopējā pasaules INEX ieskaites sistēma, kurā punktus var pelnīt, braucot jebkurā valstī, kurai ir piešķirtas tiesības.

Kādi ir tavi plāni šai sezonai?

Katru sezonu uzsāku ar optimismu, jo braukšanas pieredze ar šo auto uzlabojās. Paredzēts piedalīties Rīgas, Igaunijas un Somijas sacensībās.

Vai tev ir sava mīļākā sacīkšu trase?

Visvairāk sacensību, protams, ir aizvadīts Rīgas trasē. Nav tāda viena mīļākā trase, bet patīk vairākas. Somijā - Ahvenisto, Lietuvā - Kačergine, Maskavā - Moscow Raceway.

Foto: Publicitātes foto

Ko dari, kad noslēdzas sezona?

Pēc katras auto sezonas ar nepacietību gaidu ziemu.  Jau sesto gadu esmu iesaistījies ziemas sporta veidā showelrace, kas ir šļukšana ar lāpstu pa kamaniņu trasi. Šādas sacensības notiek Siguldā un ir īsts tautas sports. Ar katru sezonu sportiskais līmenis pieaug un vadošais desmitnieks spēj iebraukt vienā sekundē. Sacensības notiek trijās kategorijās - dāmas, kungi un divnieki. Sezonas laikā ir desmit posmi. Pats startēju divās kategorijās - individuāli un divniekos. Divniekos braucu ar meitu. Šogad individuāli ir izdevies uzvarēt kopvērtējumā, savukārt divniekos jāsamierinās ar ceturto vietu.

Foto: Publicitātes foto

Visbeidzot: vai vari iztēloties sevi bez autosporta? Atbilde jau skaidra, bet tomēr...

Protams, par visu jau var pasapņot un iedomāties, bet laikam bez autosporta būs grūtāk.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām!
Uz augšu