Saeimas komisijas kvoruma trūkuma dēļ Pimenova ētikas lieta varētu tikt izbeigta pat bez izskatīšanas

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: LETA

Kvoruma trūkuma dēļ šodien nenotika Saeimas Mandātu, ētikas un iesniegumu komisijas sēde, kurā bija paredzēts tostarp skatīt pret deputātu Igoru Pimenovu (S) ierosināto lietu par iespējamo ētikas pārkāpumu.

Līdz ar to var rasties situācija, ka Pimenova ētikas lieta varētu tikt izbeigta, to nemaz neizskatot, žurnālistiem pieļāva komisijas priekšsēdētāja biedrs Vitālijs Orlovs (S).

Orlovs uzsvēra, ka nepieciešams konsultēties ar parlamenta Juridisko biroju par to, ka ir pagājis noteiktais divu nedēļu termiņš, lai skatītu lietu par iespējamo Pimenova ētikas pārkāpumu. Līdz ar to Pimenova lieta ir izbeigta, pieļāva Orlovs.

Uz komisijas sēdi bija ieradušies trīs no 14 komisijas locekļiem.

Kā ziņots, lieta pret Pimenovu bija ierosināta saistībā ar to, ka viņš no Saeimas tribīnes bija paudis savu atbalstu komunistiskajām režīmam, izsakot to slavinošus izteikumus. Tāpat Pimenovs esot norādīja, ka komunistiskais režīms pēc būtības neesot pielīdzināms nacistiskajam režīmam, jo "Padomju vēsture bija gan garīga uzplaukuma, gan zaudējumu un krišanas vēsture, gan varoņdarbu, uzvaru, gan zaudējumu vēsture", norāda deputāti.

Tikmēr pats Pimenovs aģentūrai LETA pauda, ka iesniegumā citētā teikuma daļa esot "izrauta no konteksta", jo uzreiz pēc tam viņš padomju vēsturi esot nosaucis arī par "kļūdu un noziegumu vēsturi", kā tas lasāms attiecīgās Saeimas sēdes stenogrammā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu