Volkswagen atklāj sava pirmā elektromobiļa nosaukumu un cenas

TVNET Auto
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Volkswagen

Eiropā lielākais autoražotājs atklājis sava pirmā masveidā ražotā elektromobiļa nosaukumu, cenas, kā arī attālumus, kādus varēs veikt ar pilnām baterijām.

Kompaktais Golf izmēra auto tiks dēvēts par ID.3, un potenciālie pircēji jau tagad var stāties rindā, iemaksājot 1000 eiro. Auto, ko viņi gaidīs būs īpaša pirmā laidiena versija ar bateriju, kas ļauj veikt 420 kilometrus, un cenu, kas nepārsniegs 40 000 eiro (Vācijas tirgū).

Kompānija iecerējusi izlaist 30 tūkstošus šīs versijas eksemplāru, un pirmie pircēji savus jaunos braucamos saņems 2020.gada vidū, lai gan ražošana Volkswagen elektromobiļu rūpnīcā Cvikavā sāksies jau šā gada nogalē.

Foto: Volkswagen

Pacietīgāki un mazāk prasīgi jaunā elektroauto tīkotāji nedaudz vēlāk varēs izvēlēties ID.3 ar bateriju, kas ļauj pēc uzlādes nobraukt 330 kilometrus. Šāds auto maksās zem 30 000 eiro. Trešā versija, ko Volkswgen paredzējuši piedāvāt tirgū, ir ID.3 ar 550 kilometru gaitas rezervi. Cik maksās šāds auto, vācieši gan pagaidām neatklāj.

Foto: Volkswagen

Par to, kādēļ jaunā modeļa nosaukumā ievietots cipars 3 nevis kāds cits, Volkswagen zīmola pārdošanas un mārketinga vadītājs Jirgens Štakmans izteicies, ka tas norāda uz iespējām izvērsties augstākos, kā arī zemākos segmentos. Tāpat viņš norāda, ka kompānijas mērķis ir kļūt par lielāko elektroauto ražotāju Eiropā, 2025.gadā palielinot elektromobiļu skaitu līdz vairāk nekā 20.

Foto: Volkswagen
KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Nepalaid garām!
Uz augšu