Kaimiņš: turpmāk uzsvēršu, ka paužu savu nevis frakcijas viedokli

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš
Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Saeimas deputāts Artuss Kaimiņš (KPV LV) iesniegumā partijas "KPV LV" frakcijai norādīs, ka, pieņemot lēmumu viņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata, pietrūcis nepieciešamo balsu.

Reizē Kaimiņš žurnālistiem norādīja, ka neuzstāj uz to, ka joprojām būtu frakcijas priekšsēdētāja vietnieks, taču tas esot principa jautājums, ka lēmums bija jāpieņem atbilstošā procedūrā ar divu trešdaļu vairākumu. Politiķis pieļāva, ka tas varētu novest pie atkārtota balsojuma frakcijā.

Kaimiņš skaidroja, ka turpmāk uzsvērs, ka pauž savu nevis frakcijas viedokli. Deputātam gan frakcijas sēdē netapa skaidrs, kāda ir kolēģu motivācija viņu atbrīvot no frakcijas vadītāja vietnieka amata.

Viņam tiekot pārmesta it kā runāšana frakcijas vārdā par labu Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūrai Valsts prezidenta amatam. Tomēr Kaimiņš akcentē, ka nav to paudis frakcijas vārdā un norādījis, ka katrs deputāts pieņems pats savu lēmumu.

Kā ziņots, par Kaimiņa atbrīvošanu balsojuši septiņi no 11 deputātiem, kas veido aptuveni 64% balsu, bet saskaņā ar Kaimiņa interpretāciju politiķa atbrīvošanai no amata nepieciešamas 2/3 jeb nepilni 67% balsu.

Frakcijas priekšsēdētājs Atis Zakatistovs (KPV LV) iepriekš norādīja, ka atbalsta Kaimiņa atbrīvošanu no frakcijas priekšsēdētāja vietnieka amata, un ka tas ticis darīts frakcijas darba organizācijas uzlabošanai un informācijas plūsmas standartizēšanai. Viņš norādīja, ka ir bijušas vairākas reizes, kad politiķis rīkojies "kā solists".

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu