No Rīgas domes vadības 9.maija pasākumos galvaspilsētā piedalīsies vicemērs Baraņņiks (13)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Meirāns (no kreisās), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins
Uzņēmuma "Rīgas satiksme" valdes loceklis Jānis Meirāns (no kreisās), Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Vadims Baraņņiks un Rīgas domes Satiksmes departamenta direktora pienākumu izpildītājs Emīls Jakrins Foto: Ieva Leiniša/LETA

Rīgas domi 9.maija pasākumos šogad pārstāvēs galvaspilsētas vicemērs Vadims Baraņņiks (S).

Rīgas domes priekšsēdētāja pienākumu izpildītājs Oļegs Burovs (GKR) patlaban atrodas atvaļinājumā, kas nozīmē, ka domes vadība šajā laikā uzticēta Baraņņikam.

Pēc Baraņņika teiktā, rīt, 9.maijā, plkst.10 viņš piedalīsies ziedu nolikšanas ceremonijā Uzvaras parkā, kurā piedalīsies arī no amata atstādinātais pilsētas mērs Nils Ušakovs (S) un citas amatpersonas.

Tikmēr biedrības "9.maijs.lv" valdes loceklis Danils Uļjanovs sacīja, ka vēl nezina vai kāds no domes vadības Uzvaras parkā dienas gaitā teiks uzrunu. Tradicionāli to līdz šim darīja Ušakovs. "Pagaidām visi plāni strauji mainās un par to, vai kāds no pašvaldības pārstāvjiem teiks pasākuma laikā uzrunu, ko konkrētāk zināsim rītdien," sacīja Uļjanovs.

9.maijs ir datums, kad bijušajā Padomju Savienībā atzīmēja Uzvaras dienu pār nacistisko Vāciju. Tradicionāli krievvalodīgo vidū šī diena tiek atzīmēta arī Latvijā.

Ierasts, ka Rīgā šajos pasākumos piedalās vairāki desmiti tūkstoši cilvēku un tas izpelnās arī lielas sabiedrības daļas kritiku. Ik gadu policija pasākuma apmeklētājiem ir spiesta noformēt administratīvā pārkāpuma protokolus par būšanu stiprā alkohola reibumā, urinēšanu publiskā vietā un citiem pārkāpumiem.

Komentāri (13)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu