Rinkēvičs: Otrā pasaules kara traģiskie notikumi atgādina par samaksu, atsakoties no Eiropas vērtībām (4)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs.
Ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs. Foto: Edijs Pālens/LETA

Eiropas valstis savu nākotni pēc Otrā pasaules kara veidojušas, balstoties demokrātiju un cilvēktiesību pamatprincipiem, tādēļ nedrīkst aizmirst samaksu par atkāpšanos no šīm vērtībām, pieminot Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu Brāļu kapos un Salaspils memoriālā pauda ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (JV).

Rinkēvičs kopā ar ārlietu dienesta vadību un Latvijā akreditēto ārvalstu diplomātisko korpusu piedalījās piemiņas ceremonijā Brāļu kapos un nolika ziedus, pieminot Nacisma sagrāves un Otrā pasaules kara upuru piemiņas dienu. Uzrunājot klātesošos, ministrs pieminēja 20.gadsimta vēstures traģiskās lappuses un aicināja paturēt sirdīs Otrā pasaules kara upuru piemiņu.

Savukārt uzrunā pie Salaspils memoriāla Rinkēvičs sacīja, ka Salaspils koncentrācijas nometne ir traģiskās vēstures liecība, kur nacistiskās Vācijas okupācijas laikā tika iznīcināti gan civiliedzīvotāji, gan politieslodzītie.

"Šeit bojā gāja arī Latvijas nacionālās pretošanās kustības dalībnieki. Te tika ieslodzīti tie, kas pretojās nacistu okupācijas varai. Bojā gāja ap trīs tūkstošiem cilvēku. Pieaugušie un bērni. Latvieši, ebreji, krievi, poļi, baltkrievi un citi no dažādām Eiropas valstīm. Tādēļ šai vietai ir nozīme arī kopējā Eiropas vēsturē," pauda Rinkēvičs.

Komentāri (4)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu