Kaļiņingradas apgabalā izcēlušies lieli ugunsgrēki; Lietuvas pierobežā veidojas smogs (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFI

No plašiem kūlas un niedrāju ugunsgrēkiem, kas plosās Krievijas Kaļiņingradas apgabalā, robežas Lietuvas pusē veidojas smogs, trešdien paziņojusi Lietuvas Šaķu rajona pašvaldība.

Tā norāda, ka liesmu pārsviešanos uz Lietuvu pagaidām kavē Šešupe, kas iezīmē abu valstu robežu, taču vairākās vietās risks pastāv. Situācijai vērīgi seko Lietuvas robežsargi un ugunsdzēsēji.

Vējš šobrīd pūš uz Lietuvas pusi un, kā vēsta portāls "Lrytas.lt", jau otro diennakti dūmos tinas Kudirkas Naumiestes pilsētiņa līdzās robežai.

Lietuvas Ugunsdzēsības un glābšanas departamenta speciālisti lūguši Krievijas Ārkārtējo situāciju ministrijas pārstāvjiem Kaļiņingradas apgabalā informāciju par situāciju un saņēmuši atbildi, ka purvā deg niedres.

Lietuvas ugunsdzēsēju vērtējumā, atklāta degšana aptver septiņus astoņus kilometrus garu joslu līdzās Lietuvas robežai. Šaķu pašvaldības iedzīvotāji informēti par paaugstinātu gaisa piesārņojumu; maziem bērniem un cilvēkiem ar elpceļu problēmām ieteikts ilgi neuzturēties ārā. Brīdināti arī vairāku tuvējo rajonu iedzīvotāji.

Kudirkas Naumiestē cilvēki katru gadu cieš no dūmiem, kad Krievijas pusē tiek dedzināta kūla bijušajā poligona teritorijā un kūdrājos. Šogad jau pāris dienas gaisā jūtama stipra deguma smaka un pilsētiņā nav iespējams pat atvērt logus.

Šaķu rajona pašvaldības mērs atzinis, ka cilvēki gadiem ilgi pavasaros raizējas, kaut nu uguns no degošajiem krūmājiem un sausās zāles robežas Krievijas pusē bīstamākajās vietās nepārsviestos uz ēkām Lietuvā.

Pašvaldība lūgusi Lietuvas Ārlietu ministriju vērsties pie Krievijas ar brīdinājumu par ikgadēju gaisa piesārņošanu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu