EP kandidāts Musolīni atsakās nosodīt fašismu (3)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Eiropas Parlamenta plenārsēde Strasbūrā.
Eiropas Parlamenta plenārsēde Strasbūrā. Foto: EPA/Scanpix

Itālijas diktatora Benito Musolīni mazmazdēls un Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanu kandidāts Kaijo Džūlio Čezāre Musolīni trešdien izvairīgi reaģēja uz žurnālista jautājumu par fašisma ietekmi, vienlaikus nosodot tā laika antisemītiskos likumus.

"Tas bija ļoti komplicēts laika posms, ko nevar vienkārši raksturot pareizā un nepareizā vai labā un sliktā jēdzienos," trešdien Ārzemju preses apvienībā Romā sacīja Musolīni.

Vaicāts, vai fašisms Itālijai un Eiropai bijis pozitīvs vai negatīvs, EP vēlēšanu kandidāts sacīja, ka uz šo jautājumu "nav viennozīmīgas atbildes".

Tiesa gan viņš atzina, ka Musolīni režīma 1938.gadā pieņemtie antisemītiskie rasu likumi "bija kļūda, bija apkaunojoši".

Musolīni ir galēji labējās partijas "Itālijas brāļi" (BDI) kandidāts.

"Es ļoti labi apzinos, ka mans uzvārds šajā konkrētajā laikā dažiem cilvēkiem varētu pat būt pievilcīgs," sacīja Musolīni, norādot, ka viņš ir pat vairāk nekā kvalificēts, lai būtu EP deputāts.

Musolīni savulaik bijis Itālija karaflotes zemūdenes virsnieks. Viņam ir starptautiska pieredze, darbojoties drošības sektorā vadītāja amatā, un vairākus gadus viņš dzīvojis Apvienotajos Arābu Emirātos.

Atbilstoši sabiedriskās domas aptaujām EP vēlēšanās BDI pārvarēs 4% slieksni, saņemot 5% balsu.

Komentāri (3)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu