Pirmajam bankas aplaupītājam Arktikā piespriests sods (2)

TVNET/BBC
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Pagājušā gada nogalē 29 gadus vecs Krievijas pilsonis aplaupīja banku pasaules vistālāk uz ziemeļiem apdzīvotajā vietā - Norvēģijai piederošajā Svalbāras arhipelāgā. Savā ziņā gadījums bija kuriozs, jo laupītājs nebija padomājis, ka tik nomaļā vietā ātri tiks notverts. Tagad viņam par likumpārkāpumu piespriests sods - 14 mēneši cietumā, vēsta raidorganizācija BBC.

Maksims Popovs bankā Longjerbīenē nolaupīja 70 000 Norvēģijas kronu (7100 eiro). Viņš bija bruņots.

Policija atklāja, ka Popovs uz Svalbāru devies izdarīt pašnāvību, taču esot pārdomājis. Viņš nolēmis panākt, ka tiek arestēts, lai nebūtu jāatgriežas atpakaļ mājās.

Nav zināms, kāpēc Popovs nevēlējās atgriezties Krievijā.

Svalbāras policijas pārstāvis raidorganizācijai BBC norādīja, ka Popovs tika notiesāts nevis par bankas aplaupīšanu, bet gan par draudīgu uzvedību, jo viņa mērķis bija pievērst sev uzmanību.

Popova nolaupītā nauda tika atgūta.

Policija neatrada pierādījumus tam, ka Popovs plānojis pēc nozieguma izdarīšanas doties prom no salas. Tur ir tikai daži ceļi un visai ierobežota prāmju un gaisa satiksme.

Popovs uz Svalbāru devās pēc tam, kad internetā izlasīja, ka tur viegli iegūt ieroci, teikts tiesas dokumentos. 

Svalbāra atrodas apmēram 1000 kilometru attālumā no Ziemeļpola. Turienes iedzīvotāji izmanto ieročus, lai aizsargātos no leduslāčiem.

Longjerbīenē, kur dzīvo ap 2000 cilvēkiem, noziegumi notiek ārkārtīgi reti. Vietējie stāsta, ka incidents decembrī bija pirmā reize, kad tur tika aplaupīta banka.

Popovam sods būs jāizcieš Norvēģijas kontinentālajā daļā, jo uz salas nav cietuma.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu