"Kino pedālis" šajā nedēļas nogalē atklāj Latvijas festivālu vasara

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: publicitāytes

Brīvdienās, kad saule kutinās vaigu galus –aktīva un atraktīva dzīvesveida cienītāji aicināti uz Valmieru, kur jau šo piektdien, 10.maijā, starts tiks dots velo kino festivālam Kino Pedālis, kas kopīgā piedzīvojumā sapludinās velo un kino - piedāvājot aizraujošu dokumentālo īsfilmu programmu, trīs velo maršrutus/interaktīvu spēli un jestru izklaides programmu visai ģimenei.

KINO NAKTS

Festivālu 10.maija vakarā atklās kino nakts, kad durvis apmeklētājiem vērs pieci pop-up kinoteātri. Īsfilmas no dažādām pasaules valstīm aicinās iepazīt, cik plaša ir velo kultūra un cik nozīmīgs elements cilvēka dzīvē var būt velosipēds. Katram kinoteātrim sava filmu programma un seansu laiki saplānoti tā, lai iespēt redzēt varētu praktiski visu. Ērtāka manevrēšana starp kinoteātriem, protams, ar velosipēdu.

Pop – up kinoteātrus atradīsi: koncertzālē Valmiera, Valmieras drāmas teātra aizskatuvē, brīvdabas kino pie Valmieras televīzijas torņa, Valmieras Valsts ģimnāzijas galerijā Ledus pagrabs un slepenais kino. Festivāla atklāšana plkst. 19.00, Vecpuišu parkā, Valmierā.

VELO BRAUCIENS

Velo brauciens/ interaktīva spēle piedāvā aizraujošu iespēju, kā iepazīt daļu Latvijas - Valmieru, Kocēnu un Beverīnas novadus. Braukšanas virzienu rāda mobilā lietotne, kas līdz ar ceļa norādēm piespēlēs āķīgus jautājumus par un ap kino un mūsdienu aktualitātēm. Kas jo īpaši, šogad Puspedāļa (populārākais festivāla maršruts) spēle būs pieejama arī angļu valodā, ļaujot Latvijas kultūru interesantā veidā izzināt arī svešā mēlē runājošiem. Dalība velo braucienā ar biļeti, kas reizē ir arī loze lielajai loterijai, kur galvenā balva ir pavisam jauns velosipēds no veikala Eži.

Velo brauciens dod iespēju izvēlēties kādu no trim maršrutiem. Braucienā droši aicinātas piedalīties kā ģimenes ar bērniem, tā zibenīgie ātrbraucēji. Katrā maršrutā īpaši pieturas punkti ar iespēju uzlādēt telefonu, piepildīt ūdens pudeli un izbaudīt novadu sarūpētās izklaides iespējas.

Ģimeņu pedālis /ap 15 km ripos uz Kocēniem, pašā Kocēnu centrā braucējus sagaidīs aizraujoša darbošanās: iespēja izbraukt ar laivu, festivāla suvenīra izveide, ugunsdzēsēju mašīna, Kocēnu zirgaudzētavas iemītnieki un našķi no Rīvēni āboliem.

Puspedālis /ap 25 km un Dižpedālis / ap 50 km dalībnieki varēs iepazīt Beverīnas novadu - caur Baiļiem, Abula krastiem uz Jaunbrenguļu muižu. Pirmā pieturvieta Brenguļu alus sētā, kur cienastu būs sarūpējuši novada uzņēmēji: Brenguļu alus darītava, R Chocolate, Granberry, Trikātas pienotava. Te varēs izzināt novada svētku tradīcijas un izpētīt kādu īpašu Beverīnas noslēpumu. Kad spēki būs uzkrāti - tālāk ceļš mežā caur mazdārziņu pasauli, pēc kuras arī maģiskā mīlestības vieta tur, kur Abuls ar Gauju satiekas. Te arī otrā, īpaši romantiskā pieturvieta, ar muzikālu pārsteigumu no Guntara Aizupieša. Kamēr puspedālisti gar Gaujas krastiem atpakaļ uz Valmieru, tikmēr dižie minēji vēl kripatiņu uz priekšu.

Zīmīgi, ka sestdien rosība Vecpuišu parkā nerimsies – no plkst. 15.00 multfilmas, līdzsvara riteņu brauciens bērniem, Dānijas vēstniecības veselības pietura ar Novo Nordisk un street food festivāla prieki gardēžiem, bet velo brauciena noslēgumā (pēc plkst. 17.00) – loterija visiem dalībniekiem un ballīte kopā ar kolorīto Uģa Meldera un Mikusa Frišfelda tandēmu, grupu 7 DĒLI un DJ ALL - VISS. Šie prieki visiem bez maksas.

Foto: Publicitātes foto

Festivāla programma

PIEKTDIEN | 10.maijs | KINO NAKTS | ieeja bez maksas

19.00 FESTIVĀLA ATKLĀŠANA

19.00 – 00.00 bagātīga kino programma 5 pop – up kinoteātros: koncertzāle Valmiera, Valmieras drāmas teātra aizskatuve, brīvdabas kino pie Valmieras televīzijas torņa. Valmieras Valsts ģimnāzijas galerija Ledus pagrabs un slepenais kino (atrašanās vieta tiks izsludināta atklāšanas laikā).

20.00 pasākums Velokurjers svin Kino Pedālī, filma Rīgas kungi, velo ruļļu cīņas un ballīte ar grupu Kapelmeistars - Tautas harmonijas centrā, Valmierā.

SESTDIEN | 11.maijs | VELO BRAUCIENS | dalība ar biļeti

11.00 PULCĒŠANĀS VECPUIŠU PARKĀ: reģistrācija, spēles kodu saņemšana.

11.20 STARTS VELO BRAUCIENAM/INTERAKTĪVAI SPĒLEI.

> Ģimeņu pedālis | ap 15 km

> Puspedālis | ap 25 km

> Dižpedālis | ap 50 km

15.00 BĒRNU LĪDZSVARA RITEŅU SACENSĪBAS VECPUŠU PARKĀ

14.30 - 17.30 BĒRNU FILMU PROGRAMMA koncertzālē Valmiera

15.00 STREET FOOD PRIEKI GARDĒŽIEM

17.00 – 23.00 MUZIKĀLAS LUSTES kopā ar grupu 7 DĒLI, DJ ALL-VIS, Uģi Melderi un Mikusu Frišfeldu.

19.00 LOTERIJA velo brauciena dalībniekiem (balvu grozs vai lūzīs no atbalstītāju dāvanām un kādam būs iespēja tikt pat pie jauna velosipēda).

Pasākumu rīko aktīvā tūrisma centrs Eži un Valmieras pilsētas pašvaldība, sadarbībā ar Kocēnu un Beverīnas novadiem.

Pašāka informācija skatāma festivāla mājas lapā

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu