Ziemeļkoreja veikusi jaunus ieroču izmēģinājumus (2)

TVNET/LETA/DPA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: AFP/SCANPIX

Ziemeļkoreja acīmredzami turpina ieroču izmēģinājumus un ceturtdien no poligona uz ziemeļiem no Phenjanas izšāvusi vairākus "neidentificētus šāviņus", vēsta Dienvidkorejas mediji.

Ziņu aģentūra atsaucas uz štābu priekšnieku komitejas paziņojumu, ka šāviņi raidīti no poligona Phjonanpukto provincē austrumu virzienā.

Pašlaik nav skaidrs, kāda veida ierocis ticis izšauts.

Ziemeļkoreja izmēģinājumus veica arī sestdien un nākamajā dienā paziņoja, ka izmēģinājumos pārbaudījusi raķešu palaišanas iekārtu un vadāmo taktisko ieroču darbību.

Izmēģinātas tāldarbības raķešu palaišanas iekārtas, uz kurām neattiecas ANO sankcijas, un "taktiskie vadāmie ieroči", vēstīja Ziemeļkorejas oficiālā ziņu aģentūra KCNA, sīkāk nepaskaidrojot, kas tie bijuši par ieročiem.

Savukārt Dienvidkorejas Aizsardzības ministrija svētdien paziņoja, ka pēc tās rīcībā esošās informācijas analīzes secinājusi, ka Phenjana izmēģinājusi "240 milimetru un 300 milimetru raķešu palaišanas iekārtas un jauna tipa taktiskos vadāmos ieročus ar darbības rādiusu apmēram 70 līdz 340 kilometri".

Iepriekšējā Ziemeļkorejas raķešu palaišana bija notikusi 2017.gada novembrī. Ziemeļkoreja neveica nevienu raķešu izmēģinājumu vai kodolizmēģinājumu pagājušajā gadā, kad notika Kima pirmie vēsturiskie samiti ar ASV un Dienvidkorejas vadītājiem.

Komentāri (2)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu