“Vispirms beidz rīt un tad velies uz zāli!” Apalīšu šova dāmas fitnesa klubā cīnās ar stereotipiem

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

“Parādīsim, ka arī mēs, apaļīgās, varam visu izdarīt!” kanāla STV Pirmā! veidotā šova “Pati pilnība” jaunākajā sērijā apņēmību lauzt sabiedrībā valdošos stereotipus par to, ka cilvēki ar virssvaru to vien dara kā sēž dīvānā un ēd bulciņas, paudusi viena no šova dalībniecēm Dārta. Šī vakara epizodē fitnesa trenere Nika Linde dāmas izaicinās uz jaudīgu treniņu, liekot viņām ne tikai krietni pasvīst, bet arī aci pret aci sastapties ar saviem kompleksiem un tos pārvarēt.

Izrādās, daļa no dalībniecēm iepriekš ar sportu bijušas uz “jūs” tikai tāpēc, ka jutušās “pārāk apaļas”, lai apmeklētu sporta zāli un baidījušās no citu apsmiekla.

“Teikšu godīgi, nekad iepriekš nebiju bijusi sporta zālē. Es negāju uz sporta zāli tāpēc, ka kautrējos,” drosmīgi saka šova dalībniece Evita. “Tur tomēr cilvēki skatās uz tevi un novērtē tava ķermeņa aprises un domā – ko tad tā te ievēlusies! Vispirms beidz rīt un tad velies uz sporta zāli!” Arī šoreiz Evita būs gatava visu treniņu nostāvēt malā, jo šaubīsies par savu fizisko izturību, taču spēs tomēr pārvarēt savus kompleksus un kopā ar pārējām ļauties aktīvai nodarbībai.

Savukārt siguldiete Liene atzīst, ka pēc bērniņa piedzimšanas nesportojot un kā atrunu min laika trūkumu: “Šobrīd es nesportoju vispār, jo... Es nezinu kāpēc. “Ķipa nav laika. Protams, tas lielākoties ir slinkums un negribēšana gribēt” smejoties saka jaunā māmiņa.

Vērojot un atbalstot sievietes treniņā, Nika Linde saka, ka dalībniecēs saredzot to, ko nes sevī lielākā daļa Latvijas iedzīvotāju. “Pirmkārt, slinkums ievelk slinkumu. Ir arī atrunas par to, ka ģimene ir tā, kas neļauj ikdienā veltīt sev laiku un ir stereotips, ka sieviete ir tikai pavarda turētāja un viņai nepienākas “iziet ārā”, jo tas ir egoistiski. Un tad vēl ir finansiālais aspekts. Latvijā statistika rāda, ka tikai 20% iedzīvotāju ir aktīvi un sporto.”

Tāpat šovakar dalībnieces gada defilē meistarklase pie populārās modeles Beātes Stivriņas. Lai arī nodarbībā dāmas būs sajūsmas pilnas un defilē laikā grāmata uz galvas noturēsies teju visām, sērijas noslēgumā meitenes sagaida gaužas asaras. Šova dalībniecēm kā īstām modelēm būs jāpiedalās modes skatē un jādemonstrē tērpi. Taču satraukumā - ne visas būs ņēmušas vērā apgūto un modes skate būs īsta izgāšanās...

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu