Arī Latvijas Zaļā partija atbalsta Jansona kandidatūru Valsts prezidenta amatam

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Tiesībsargs Juris Jansons
Tiesībsargs Juris Jansons Foto: Paula Čurkste/LETA

Arī Zaļo un zemnieku savienībā (ZZS) ietilpstošā Latvijas Zaļā partija (LZP) šodien, 9. maijā, atbalstīja tiesībsarga Jura Jansona kandidatūru uz Valsts prezidenta amatu, pēc tikšanās ar Jansonu žurnālistus informēja LZP valdes priekšsēdētājs Edgars Tavars.

"LZP ir pārliecība, ka mēs atbalstām ZZS virzīto priekšlikumu par Jansonu kā Valsts prezidentu," norādīja Tavars.

Tavars pastāstīja, ka LZP uzklausījusi Jansona redzējumu par tautsaimniecību, aizsardzību, veselību, vides aizsardzību, kā arī par tik detalizētiem jautājumiem "kā smakām Sarkandaugavā".

"Jansona redzējums mūs apmierina un mēs varam atbalstīt viņu kā labu prezidenta kandidātu," norādīja Tavars. LZP arī novērtējot to, ka Jansons neskatoties uz koalīcijas plāniem mēģināt nevis balsot, bet iecelt prezidentu, ir gatavs "stāties starmešu gaismā un diskutēt par valsts attīstības vīziju," piebilda Tavars.

ZZS Saeimas frakcijas vadītājs Uldis Augulis slavēja Jansona lielās zināšanas un pieredzi strādājot tiesībsarga postenī, proti, to kas nepieciešams Latvijas cilvēkiem. Viņš arī piebilda, ka patlaban prezidenta vēlēšanas ir kļuvušas neprognozējamām.

ZZS līderi skaidroja, ka koalīcijas partiju virzītais prezidenta amata kandidāts ES tiesas tiesnesis Egils Levits nav izrādījis ne mazāko vēlēšanos tikties ar ZZS. Augulis piebilda, ka ZZS Saeimas frakcija ir gatava vienmēr uzklausīt cilvēkus, neskatoties pat uz to, ka ZZS izvirzījusi savu kandidātu prezidenta amatam.

Savukārt ZZS valdes priekšsēdētājs Armands Krauze norādīja, ka ZZS Levitu pašu neaicināšot uz tikšanos, taču ja viņš pieteiksies, tad protams uzklausīs. Augulis gan piebilda, ka tādā gadījumā ZZS pārliecību par Jansona kandidatūru tas, visdrīzāk, nemainīs.

Komentējot izskanējušās ziņas par to, ka cīņā par Valsts prezidenta amatu iesaistīsies arī partijas "KPV LV" "opozicionāru" kandidāts, kura vārds pagaidām netiek atklāts, Augulis norādīja, ka vispirms nepieciešams šo kandidātu oficiāli izvirzīt un tikai tad varēs runāt vai ZZS deputāti varētu tikties ar šo kandidātu.

Ņemot vērā minēto, ZZS Saeimas frakcija iesniegusi oficiālo pieteikumu par Jansona kandidatūras virzīšanu uz augsto amatu.

TVNET jau vēstīja, ka citas ZZS ietilpstošās partijas - Latvijas Zemnieku savienības (LZS) - valde jau nolēmusi virzīt Jansona kandidatūru Valsts prezidenta amatam.

Kā ziņots, koalīcijas vairākums vienojies Valsts prezidenta amatam atbalstīt Eiropas Savienības Tiesas tiesneša Egila Levita kandidatūru.

Partijas "KPV LV" atsevišķi opozicionāri vēl varētu apspriest iespējamo rīcību šajā jautājumā.

Valsts prezidents Raimonds Vējonis nolēmis nekandidēt uz otro termiņu augstajā amatā.

Valsts prezidenta kandidatūru pieteikšana sāksies šodien, 9.maijā.

KomentāriCopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu