45% amerikāņu atbalsta Trampa impīčmentu (1)

TVNET/LETA/Reuters
CopyLinkedIn Draugiem X
Donalds Tramps
Donalds Tramps Foto: EPA/Scanpix

Kopš aprīļa vidus par pieciem procentpunktiem līdz 45% pieaudzis amerikāņu skaits, kuri atbalsta ASV prezidenta Donalda Trampa impīčmentu, liecina jauni sabiedriskās domas aptaujas rezultāti.

Ziņu aģentūras "Reuters" un tirgus izpētes kompānijas "Ipsos" aptaujā, kas veikta 6.maijā, 45% aptaujāto izteicās par Trampa impīčmentu, 42% bija pret to, bet pārējiem nebija sava viedokļa.

Salīdzinājumā 18.-19.aprīlī veiktā aptaujā Trampa impīčmentu atbalstīja 40% respondentu.

Tikmēr pagājušajā nedēļā veikta aptauja parādīja, ka Trampa popularitāte saglabājas nemainīga - viņu atbalsta 39% amerikāņu, bet neatbalsta - 55%.

Kā ziņots, ceturtdien Kongresam tika iesniegti 10 miljonu cilvēku paraksti ar aicinājumu sākt impīčmenta procedūru Trampu.

Tramps ir paziņojis, ka viņš esot pilnīgi attaisnots īpašā prokurora Roberta Millera ziņojumā par Krievijas iejaukšanās ASV prezidenta vēlēšanās izmeklēšanu.

Daži demokrātu likumdevēji gan apgalvo, ka Millera ziņojumā esot minēti daudzi gadījumi, kad Tramps var būt traucējis tiesvedību. Starp šiem likumdevējiem, kas aicina uz Trampa impīčmentu, ir demokrātu senatore Elizabete Vorena, kura plāno kandidēt ASV prezidenta vēlēšanās 2020.gadā.

Citi demokrāti, tai skaitā Pārstāvju palātas spīkere Nensija Pelosi, ir brīdinājuši no impīčmenta procedūras, jo tā varētu sašķelt nāciju. Viņi arī brīdina, ka šāds solis var atspēlēties vēlēšanu kampaņā, jo Pārstāvju palātas veiktas impīčmenta procedūras gadījumā republikāņu kontrolētais Senāts prezidentu attaisnotu.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X
Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu