NEPLP lūdz Lielbritānijas mediju regulatoru reaģēt uz kanālā "Ren TV Baltic" fiksētu tendenciozu sižetu (1)

TVNET/LETA
CopyLinkedIn Draugiem X
Foto: Sintija Zandersone/LETA

Nacionālā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padome (NEPLP) informējusi Lielbritānijas mediju regulatoru "Ofcom" par NEPLP Monitoringa nodaļas fiksētu likuma pārkāpumu programmas "Ren TV Baltic" raidījumā "Vojennaja taina".

Kā aģentūra LETA noskaidroja padomē, minētās programmas 13.aprīļa raidījumā nav tikusi ievērota objektīva attieksme pret faktiem un atspoguļoti nepamatoti viedokļi un fakti, uzskata NEPLP. Pārkāpumi fiksēti raidījuma sižetos par karadarbību Ukrainā un militārās tehnikas specifiku, uzsverot Krievijas armijas neapstrīdamo pārākumu.

NEPLP priekšsēdētājas vietnieks Ivars Āboliņš uzsvēra, ka šajā laikā sabiedrībai un arī likumdevējiem ir būtiski izprast, ka informatīvajā karā iesaistītie mediji pēc būtības vairs nav mediji, bet gan kara instrumenti un Krievija, izmantojot milzīgus finanšu un juridiskos resursus, šos instrumentus izvieto visā Eiropā.

Viņš norādīja, ka tieši šī iemesla dēļ daudzi Latvijā redzamie Krievijas TV kanāli juridiski ir reģistrēti Lielbritānijā, Zviedrijā vai citās valstīs.

Āboliņš piekodināja, ka šādos gadījumos, konstatējot likumu pārkāpumus, nepieciešams operatīvi informēt to valstu regulatorus, kuru teritorijā attiecīgā TV programma ir reģistrēta.

Komentāri (1)CopyLinkedIn Draugiem X

Tēmas

Aktuālais šodien
Svarīgākais
Uz augšu